Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Έσπασε το “ρόδι” ο ΠΑΣ Γιάννινα – “Διπλό” με… σομπρέρο και Χουτεσιώτη (video)

ΠΑΣ Γιάννινα Superleague
Intime.gr

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στη φετινή Superleague γεγονός. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” πέρασε από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική. Ασίστ με “σομπρέρο” στο δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων. Έχασαν πέναλτι οι γηπεδούχοι. Σημαντικές επεμβάσεις από Χουτεσιώτη, η τελευταία στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετρούσε δυο ισοπαλίες και μια ήττα στους τρεις αγώνες που είχε δώσει στη Superleague. Τώρα όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα “έσπασε το ρόδι” παίρνοντας το πρώτο του “τρίποντο” στο φετινό πρωτάθλημα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση.

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και προσπέρασε την “Ελαφρά Ταξιαρχία” (έφτασε τους 5 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, έφτιαξε ευκαιρίες στα καρέ των γηπεδούχων και κατάφερε να… μετατρέψει την υπεροχή του σε γκολ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Στο 43′ Ο Κρίζμαν έπιασε τρομερό μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Παμπλίδης την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 45+3′ είδαμε ένα νέα ακόμα πιο εντυπωσιακό τέρμα. Η μπαλιά βγήκε από τα αριστερά, ο Πίρσμαν με φανταστικό “τσίμπημα” πέρασε την μπάλα… σομπρέρο, πάνω από τον Τσαμπούρη και ο Ελευθεριάδης -από κοντά- νίκησε τον Κότσαρη για το 0-2.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Απόλλων Σμύρνης έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Κάργας ανέτρεψε τον Μουνιέ, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αλλά η προσπάθεια του Φατιόν ήταν κακοχτυπημένη και έφυγε ψηλά άουτ. Το ματς απέκτησε καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 69′ ο Χουτεσιώτης έκανε είχε εκπληκτική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Μουνιέ.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έπαιξε επιθετικά και άφησε κενά στην αμυντική του γραμμή, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην τα εκμεταλλεύεται. Ο Ιωαννίδης μπήκε στο ματς στο 76′ και πέντε λεπτά αργότερα έκανε αισθητή την παρουσία του, μειώνοντας στο σκορ (το γκολ εγκρίθηκε μετά από λίγα λεπτά, αφού εξετάστηκε από το VAR η πιθανότητα να υπάρχει οφσάιντ). Το σκορ πάντως δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης κι έτσι η ομάδα της Ηπείρου πήρε το πρώτο της “τρίποντο” στο πρωτάθλημα. Στην τελευταία φάση του ματς, οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, αλλά ο Χουτεσιώτης… κατέβασε ρολά στην εκτέλεση του Ιωαννίδη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις