Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Είναι καλά και… βγαίνει προς τα έξω! Νίκη επί της Κύπρου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με νίκη συνέχισε την παρουσία της στα προκριματικά του Μουντιάλ η Εθνική ποδοσφαίρου. Επικράτησε 2-0 της Κύπρου στο δεύτερο παιχνίδι της, ενώ για πρώτη φορά στη θητεία του Μίχαελ Σκίμπε δεν δέχθηκε γκολ.

Το live της Εθνικής μας

Η “γαλανόλευκη” βρίσκει σιγά σιγά την καλή της ψυχολογία. Από την αρχή της αναμέτρης πίεσε δυνατά έφτιαχε ευκαιρίες και το σημαντικότερο, έφτιαχνε και γκολ. Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου οι Κύπριοι πίεσαν για περίπου 15 λεπτά. Ωστόσο, η Ελλάδα ανάκτησε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε και πάλι να βγαίνει στην επίθεση με το… κέφι του πρώτου ημιχρόνου.

“Ελλάς – Κύπρος – Ένωσις” φώναζαν οι φίλαθλοι στις εξεδρες και μαζί χειροκροτούσαν όλους τους παίκτες στις αλλαγές. Αν εξαιρέσει κανείς το… βαρύ νταλκά του καιρού που σκόρπισε τα νεύρα του και στο “Γ. Καραϊσκάκης” και το επεισόδιο στην εξέδρα των επισήμων, όπου έπεσαν και ψιλές το κλίμα σε προκαλούσε να δεις τον αγώνα. Στην αρχή ακούστηκε ένας Εθνικός Ύμνος και για τις δύο ομάδες και αυτή ήταν μια συγκινητική στιγμή. Τον τραγουδούσαν συχνά στον αγώνα Ελληνες και Κύπριοι οπαδοί.

Οι επιθετικοί της Ελλάδας μπήκαν με πολύ καλή διάθεση στον αγώνα και ο κλασικός της φορ, Κώστας Μήτρογλου με το “καλημέρα” γύρευε το γκολ. Δεν άργησε να βρει δίχτυα ο “πιστολέρο”. Στο 12′ ο Τζαβέλλας πήρε την μπάλα από τον Χαραλαμπίδη (υπάρχει υποψία φάουλ), ακολούθως κατοχός της έγινε ο Φορτούνης που πάσαρε στον Μήτρογλου και εκείνος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-0 της Εθνικής μας!


Στο 34′ η Εθνική μας έχασε ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Φορτούνης έπειτα από εκπληκτικό κατέβασμα στην μπάλα, βρήκε άψογα με φοβερή μπαλιά στον κενό χώρο τον Μήτρογλου και τον έβγαλε τετ α τετ με τον Παναγή. Ομως, το πλασέ του δεύτερου ήταν πολύ κακό.
Στο μεταξύ, ελάχιστες ήταν οι καλές ευκαιρίες της Κύπρου έως τότε, αλλά πολλά τα λάθη της. Ενα από αυτά οδήγησε τη “γαλανόλευκη” στο δεύτερο της γκολ στο 42′. Ο τερματοφύλακας της Κύπρου, Παναγή… έδωσε πάσα – έτοιμο γκολ στον Μάνταλο που έκανε το 2-0 σε άδειο τέρμα.  

 Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κύπριοι μπήκαν επιθετικά και στο 54′ έχασαν μια καλή ευκαιρία όταν από αριστερά, ο Χαραλάμπους γύρισε στον Εφραίμ, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Μυτίδη και κατέληξε άουτ.

Ο επιθετικός οίστρος της Κύπρου κράτησε περίπου 15 λεπτά και στο 62′ η Ελλάδα είχε άλλη μια καλή ευκαιρία. Ο Τοροσίδης έκανε σέντρα από δεξιά, βρήκε το κεφάλι του Μήτρογλου, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγή.

Επειτα, η “γαλανόλευκη” είχε τον ελεγχο του ματς, αλλά και την τελευταία ευκαιρία δική της, στο 90’+2. Τότε, σε σέντρα του Χολέμπας από αριστερά, έβγαλε με τη μία ο Μήτρογλου στον Φορτούνη, που έκανε το κοντρόλ με το στήθος και σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα περασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (88′ Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70′ Κ. Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας (77′ Χολέμπας), Μήτρογλου.
ΚΥΠΡΟΣ (Χριστοφόρου): Παναγή, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Λαμπάν, Αρτυματάς (78′ Κυριάκου), Κάστανος, Χαραλαμπίδης (66′ Χριστοφή), Εφραίμ, Μυτίδης (83′ Μακρής).

Τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου

Βέλγιο – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4-0

Εσθονία – Γιβραλτάρ 4-0

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε