Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Κουφός: “Μου έστειλε μήνυμα ο Πιτίνο! Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι”

Εθνική Ελλάδας – Κουφός: “Μου έστειλε μήνυμα ο Πιτίνο! Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι”
ΦΩΤΟ intime

Ο Κώστας Κουφός αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας, άφησε υπόνοιες για το παρελθόν, αλλά δήλωσε “ανοιχτός” κάθε καλοκαίρι για την ομάδα και αποθέωσε τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος και έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Κώστα Κουφού αγωνίζεται στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη Euroleague και ο Έλληνας σέντερ μίλησε στο ισραηλινό Sports Rabbi, για τη διεθνή του παρουσία.

Θυμήθηκε έτσι την παρουσία του στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη, αλλά αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία και με τον Ρικ Πιτίνο ενόψει του καλοκαιριού, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Αμερικανού τεχνικού για την Εθνική Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του Κουφού

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Η οικογένειά μου είναι από την Ελλάδα, από την Καλαμάτα. Είναι τιμή μου να παίζω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Απολαμβάνω να παίζω με παίκτες όπως ο Σπανούλης. Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει και στο πλευρό του Διαμαντίδη. Έδινε τις άλεϊ ουπ πάσες και οι ψηλοί γίνονταν καλύτεροι μαζί του. Ο Σπανούλης, ο Ζήσης και πολλοί άλλοι Έλληνες θρύλοι… Από τον Σπανούλη θαυμάζω το πώς προσεγγίζει το παιχνίδι. Προετοιμάζει τα πάντα.

Νομίζω πως πάντα βάζει το ένα συγκεκριμένο πόδι του στο παρκέ πρώτο, δεν θυμάμαι αν είναι το αριστερό ή το δεξί. Του είχα “χαλάσει” αυτή τη ρουτίνα και απολογήθηκα, ήμουν μόνο 19 ετών τότε. Έμαθα πολλά από εκείνον, είμαι ευλογημένος που έπαιξα με αυτούς τους παίκτες».

Για το μέλλον του στην Εθνική Ελλάδας: «Είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ό,τι συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, μένει εκεί. Αυτό είναι. Κάθε καλοκαίρι ήμουν ανοιχτός για να παίξω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά είμαι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι. Ο Ρικ Πιτίνο μου έστειλε μήνυμα. Ήθελε να δει πού είμαι και του είπα πως είμαι ανοιχτός στην πιθανή επιστροφή μου. Είχε προσπαθήσει να με… στρατολογήσει στο Λούιβιλ. Έχουμε την ιστορία μας. Σέβομαι τον Ρικ Πιτίνο και το πώς προπονεί. Έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, το κολεγιακό μπάσκετ και την Euroleague. Ελάχιστοι το έχουν αυτό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις