Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Παραμένει ο Γκουστάβο Πογέτ

Εθνική Ελλάδας: Παραμένει ο Γκουστάβο Πογέτ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Όπως έγινε γνωστό από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Στέργιο Αντωνίου, ο Γκουστάβο Πογέτ θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να στηρίζεται από την ομοσπονδία ακόμα.

Συγκεκριμένα ο Στέργιος Αντωνίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» επισήμανε ότι η ΕΠΟ στηρίζει τον Γκουστάβο Πογέτ ακόμα και στην περίπτωση που η Εθνική δεν καταφέρει να περάσει στο Euro 2024.

Άλλωστε σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Στέργιος Αντωνίου η Εθνική έχει κάνει βήματα προόδου και έχει δημιουργήσει νέους οπαδούς.

Αναλυτικά τα λόγια του

Ο Πογέτ θα παραμείνει στην Εθνική;
«Συνεχίζει στην Εθνική και θα είμαι υποστηρικτής του Πογέτ έστω και με το λάθος που έκανε. Το άνοιξα το θέμα στο συμβούλιο. Ήταν άστοχο που έγινε θέμα αυτό το ποσό με τον συνεργάτη του Πογέτ, και αναφέρομαι στο ποσό των 8000 ευρώ.
Δεν έπρεπε ο Πογέτ να δημιουργήσει θέμα. Δεν έπρεπε και εμείς να αδρανήσουμε για το θέμα. 8.000 ευρώ είναι η οφειλή όπως μου είπε το λογιστήριο. Από το διοικητικό συμβούλιο όταν τέθηκε το θέμα, μου είπαν για την οφειλή ότι φθάνει στα 10.200 ευρώ μικτά».

Αν πάμε στο Euro, θα είναι και εκεί προπονητής ο Πογέτ;

«Και εκεί στην τελική φάση, ένας προπονητής που κάνει έργο δεν πρέπει να φεύγει. Αυτή είναι η άποψή μου. Σε αυτό έχουν συντελέσει και αρκετοί άνθρωποι από την ΕΠΟ. Η βιτρίνα της ομοσπονδίας είναι η εθνική ομάδα. Έχουμε συνυπάρξει με πολλά τέτοια πρόσωπα. Δεν είναι μόνο οι αστέρες στον αθλητισμό».

Εξάλλου στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στην παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στις εξέδρες της OPAP Arena για να υποστηρίξει την Εθνική, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Τα αυτόγραφα είναι κυρίως για παιδιά, συνυπήρξαμε με τον Τσιτσιπά και παρακολουθήσαμε το παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ένθερμος οπαδός της εθνικής, φώναζε πολύ και πανηγύρισε τα γκολ της εθνικής ομάδας. Και ένας φίλος του, Έλληνας πανηγύρισε όλα τα γκολ και της εθνικής αλλά και της Γαλλίας. Ο Τσιτσιπάς ήταν ενήμερος για όλους τους Έλληνες παίκτες.

Η Εθνική απέκτησε οπαδούς και αυτό είναι γεγονός. Δεχθήκαμε πολλές πιέσεις για εισιτήρια. Η Εθνική έχει μέλλον, μας δίνει μεγαλύτερη χαρά. Και στην 11άδα αλλά και στον πάγκο έχει νέους παίκτες που έχουν προοπτική για να γράψουν ιστορία. Εμείς οι πιο μεγάλοι αισθανόμαστε άσχημα όταν ζητάμε αυτόγραφα από μικρά παιδιά.
Ο Τσιτσιπάς δεν με ρώτησε σε ποια ομάδα παίζει ο Κωνσταντέλιας.

Ο Κωνσταντέλιας είναι γνωστός στην εθνική ομάδα και σε όλο τον κόσμο. Τον συνεχάρην τον Τσιτσιπά για τις επιτυχίες που έφερε, αλλά έδωσα συγχαρητήρια και στον Πετρούνια που έχει πολύ σημαντικές επιτυχίες. Είναι άνθρωποι, κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Είναι ευχάριστο πάντως να μιλάμε για θετικά πράγματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις