Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Σκίμπε: “Τα πάντα για να βρεθούμε στο Μουντιάλ”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το βράδυ της Δευτέρας (10/10) εκτός έδρας την Εσθονία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018, με τη “γαλανόλευκη” να στοχεύει αποκλειστικά στη νίκη, όπως τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου ο Μίχαελ Σκίμπε.

Ο Γερμανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον νέο τεχνικό της Εσθονίας: «Είναι πιο δύσκολο να προετοιμάσεις σωστά την ομάδα σου όταν ο αντίπαλος έχει άλλον προπονητή. Νέος τεχνικός σημαίνει νέες σκέψεις και ιδέες. Θα κάνει αλλαγές στην ομάδα που δεν τις περιμένεις απαραίτητα. Όταν έρχεται ένας νέος τεχνικός και κερδίζει το πρώτο ματς με 4-0 όλα δείχνουν πολύ καλά και δίνουν τόνωση και ψυχολογική αυτοπεποίθηση».

Για τον αντίπαλο και τον στόχο της Εθνικής: «Η Εθνική Εσθονίας τα πηγαίνει καλά αλλά εμείς ως βασικό μας στόχο έχουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν μπορέσαμε να είμαστε στα γήπεδα της Γαλλίας και τώρα θα πρέπει να τα δώσουμε όλα και όλοι μας για να βρεθούμε στα τελικά του Μουντιάλ».

Για την Εθνική στην παρούσα φάση: «Θεωρώ πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος με τους βαθμούς και τα αποτελέσματα που έχουμε πάρει. Οι παίκτες πρέπει να παραμείνουν κοντά ο ένας στον άλλο και να είναι πετυχημένοι. Είναι σκληρό όταν υπάρχει η ήττα. Πρέπει να παλέψουμε πολύ, να τρέξουμε πολύ και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα της νίκης απέναντι στην Εσθονία για να παραμείνει η Εθνική ομάδα στην κορυφή του 8ου ομίλου.

«Περιμένουμε ένα περίπλοκο και επικίνδυνο ματς. Θέλουμε πολύ τους τρεις βαθμούς για να μείνουμε στο δρόμο της πρόκρισης. Εάν το συγκρίνουμε με τον αγώνα με την Κύπρο μπορούμε να πούμε ότι θα είναι διαφορετικά, διότι εδώ θα είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με τους τρεις βαθμούς», σχολίασε ο άσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Μεσσήνιος αμυντικός ρωτήθηκε επίσης για τις διαφορές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. «Η ομάδα μας δείχνει πιο καλά σε σχέση με το παρελθόν. Στις προπονήσεις πειραματιζόμαστε και δουλεύουμε σε πολλά πράγματα για το πώς να είμαστε πιο πετυχημένοι. Έχουμε κάνει κουβέντα για τις επιλογές του παρελθόντος. Όλοι μας πρέπει να πάμε πιο καλά. Για ό,τι έγινε και ό,τι θα γίνει έχουμε ευθύνη όλοι οι παίκτες, όχι μόνο ο κόουτς», απάντησε.

Για τις απουσίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επισήμανε ότι «μας λείπουν ορισμένοι παίκτες και θα είναι δύσκολα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Δεν μετράει τώρα τίποτε άλλο παρά το να δώσουμε το 100% σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε».

Κληθείς να μιλήσει για τον προπονητή του, ο Παπασταθόπουλος υπογράμμισε πως «ο κόουτς θα πρέπει να δέχεται επαίνους για το πώς έχει φτιάξει την αμυντική μας γραμμή, όμως δημιουργούμε φάσεις και σκοράρουμε επίσης. Δεν είμαστε η ίδια ομάδα όπως πριν από χρόνια. Τώρα έχουμε πιο τεχνικούς παίκτες. Είμαστε καλοί με την μπάλα στα πόδια και όταν έχουμε την κατοχή. Έχουμε βελτιωθεί αισθητά σε αυτό».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε