Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Σταφυλίδης: “Έχουμε πια όλοι πάθος για την ομάδα”

Εθνική Ελλάδας – Σταφυλίδης: “Έχουμε πια όλοι πάθος για την ομάδα”
ΦΩΤΟ intime

Ο Κώστας Σταφυλίδης ήταν ξανά ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο παιχνίδι με τη Βοσνία και σχολιάζοντας τον αγώνα, τόνισε ότι πλέον το πάθος των παικτών για την ομάδα είναι πιο έντονο.

Για τις αλλαγές στην Εθνική Ελλάδας, τον πιο επιθετικό χαρακτήρα που εμφάνισε κόντρα στη Βοσνία, αλλά και τη δική του καριέρα και τον ΠΑΟΚ, μίλησε στην εκπομπή «Double» του ARENA FM 89.4, ο Κώστας Σταφυλίδης.

Οι δηλώσεις του Σταφυλίδη

Για το τι συζητούν στα αποδυτήρια της Εθνικής και τι θέλει να τους περάσει ο Φαν’τ Σιπ: ”Ο προπονητής θέτει τους κανόνες του, πιστεύει πολύ σε εμάς, και εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του και το πλάνο του’.’

Για την διάθεση που έδειξαν οι διεθνείς και στα δυο παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία: «Όλα τα παιδιά θέλουν να παίζουν και να βρίσκονται στην βασική ενδεκάδα. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι θέλουν να κερδίζουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη της ομάδας. Βλέπαμε πως σε κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια δεν υπήρχε πάντα το πάθος και αυτό ήταν πολύ άσχημο, γιατί τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Ο προπονητής πίστεψε σε εμάς και μας είπε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και το έβλεπε μέσα από τις προπονήσεις. Το παιχνίδι βέβαια με την Ιταλία ήταν διαφορετικών συνθηκών ωστόσο δείξαμε καλά δείγματα. Το παιχνίδι με τη Βοσνία ήταν το αποκορύφωμα”.

Για την επιθετικότητα της Εθνικής: «Η Εθνική μπορεί να έχει διάρκεια σε αυτή την επιθετικότητα που είχαμε χθες. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και καλούμαστε να προσαρμοστούμε, ωστόσο νομίζω πως μπορούμε να παίζουμε σε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Γιατί να μην μπορούμε να παίξουμε επιθετικά, δηλαδή ; Αφού το κάναμε μια φορά, μπορούμε να το κάνουμε και στη συνέχεια».

Για το παραδοσιακό αμυντικό σχήμα της Εθνικής και τι έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες: «Το πως θα παίζει η ομάδα το διαμορφώνει πάντα ο προπονητής. Ίσως δεν είχαμε και την αυτοπεποίθηση παλαιότερα να παίξουμε επιθετικά, αλλά όπως είπα και πριν έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε. Όπως οι παίκτες μπορούν να ανταπεξέλθουν σε επιθετικογενή σχήματα στις ομάδες τους, έτσι μπορούν και στην Εθνική».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού και πως αισθάνθηκε που το φόρεσε: «Για να σας πω την αλήθεια είναι κάτι που δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Θεωρώ πως να φοράς το περιβραχιόνιο της Εθνικής αποτελεί την ύψιστη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή. Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν η εικόνα που έδειξε η ομάδα και το αποτέλεσμα. Όλα τα άλλα έρχονται μετά».

Για το αν οι διεθνείς, πλέον, ανυπομονούν να παίζουν με την Εθνική: «Αναμφίβολα πλέον ο κάθε διεθνής ανυπομονεί να βρίσκεται στις υπηρεσίες την Εθνικής. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και ενισχύει την αυτοπεποίθηση όλων».

Για το δικό του ξεκίνημα την φετινή σεζόν: «Έχω συνηθίσει πλέον στις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Την προηγούμενη εβδομάδα νικήσαμε μέσα στην Μπάγερν Μονάχου και αυτό μόνο του λέει πολλά. Είμαστε μία νέα ομάδα (σ.σ. Χόφενχαϊμ), με νέο προπονητή και ένα νέο πλάνο. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε και πολύ καλά ωστόσο όσο περνάει ο καιρός πιστεύω τα πράγματα θα βελτιώνονται, γιατί το αξίζουμε».

Για το πόσο τον έχει αλλάξει η παρουσία του στο εξωτερικό: «Ποδοσφαιρικά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κρίνω το κατά πόσο και αν έχω βελτιωθεί. Σαν άνθρωπος ωστόσο, το γεγονός πως έφυγα από εδώ στα 18 μου χρόνια, με έχει ωριμάσει πολύ».

Για το ποιο από τα πρωταθλήματα που έχει παίξει του αρέσει περισσότερο: «Νομίζω πως με το Αγγλικό πρωτάθλημα ταιριάζω περισσότερο. Ο ρυθμός, τα μαρκαρίσματα καθώς και το στυλ παιχνιδιού της Αγγλίας καθιστούν το πρωτάθλημα αυτομάτως πιο… αντρικό»

Για το πώς βλέπει τον φετινό ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ φέτος ήρθε ένας καινούριος προπονητής ο οποίος χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Από εκεί και πέρα ο κορμός του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους και πιστεύω πως θα πάει και φέτος καλά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις