Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ γυναικών: Βατή κλήρωση στα προκριματικά του Eurobasket 2023

Εθνική μπάσκετ γυναικών: Βατή κλήρωση στα προκριματικά του Eurobasket 2023
ΦΩΤΟ Intime

Ευνοϊκή ήταν η κλήρωση για την εθνική μπάσκετ των γυναικών στα προκριματικά του Eurobasket 2023 και είναι το φαβορί για την 1η θέση και την πρόκριση.

Τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Eurobasket του 2023 έμαθε σήμερα (20/8) η εθνική γυναικών, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που έλαβε χώρα στη Γερμανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 7ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία, την Πορτογαλία και την Εσθονία. Στα προκριματικά θα λάβουν μέρος 38 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ και της Σλοβενίας, που θα φιλοξενήσουν την τελική φάση του Eurobasket γυναικών.

Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους 10 ομίλους της προκριματικής φάσης και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι όλων των ομίλων παίρνουν το «εισιτήριο» για τα τελικά, μαζί με τους δύο «οικοδεσπότες». Σε περίπτωση που ένας από τους δύο «οικοδεσπότες» τερματίσουν μεταξύ των 14 ομάδων που προκρίνονται στην τελική φάση, τότε θα προκριθεί και η επόμενη καλύτερη δεύτερη ομάδα (ή οι επόμενες δύο).

Τα προκριματικά για το Eurobasket γυναικών του 2023 θα διεξαχθούν σε τρία παράθυρα: το διάστημα 11-14 Νοεμβρίου 2021, το διάστημα 24-27 Νοεμβρίου 2022 και το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου 2023.

Οι όμιλοι των προκιριματικών

1ος όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία
2ος όμιλος: Γαλλία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία
3ος όμιλος: Ισπανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ισλανδία
4ος όμιλος: Τουρκία, Σλοβενία, Πολωνία, Αλβανία
5ος όμιλος: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία
6ος όμιλος: Ρωσία, Μαυροβούνιο, Δανία, Αυστρία
7ος όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Εσθονία
8ος όμιλος: Ιταλία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Ελβετία
9ος όμιλος: Λευκορωσία, Τσεχία, Ολλανδία, Ιρλανδία
10ος όμιλος: Σουηδία, Λετονία, Ισραήλ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις