Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ: Η κλήρωση του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Εθνική μπάσκετ: Η κλήρωση του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας
Eurokinissi

Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση του Προολυμπιακού τουρνουά, που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά απόψε (19.03 / 20:30) θα μάθει τους αντιπάλους που θα βρει μπροστά της, σε περίπτωση που περάσει στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού που θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι.

Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσα από το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (2-7/7). Ένα από τα τέσσερα συνολικά που θα διεξαχθούν ως προτελευταίο βήμα πριν από το ραντεβού στο Παρίσι. Στα γραφεία της FIBA απόψε (20.00) θα διεξαχθεί η κλήρωση του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Σερβία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία και το Νότιο Σουδάν. Τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Λετονία και το Πουέρτο Ρίκο.

Tα γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:

1.ΗΠΑ, Νικητής Προολυμπιακού Ισπανίας, Γερμανία

2.Σερβία, Αυστραλία, Νικητής Προολυμπιακού Λετονίας

3.Καναδάς, Γαλλία, Νικητής Προολυμπιακού Πουέρτο Ρίκο

4.Νικητής Προολυμπιακού Ελλάδας, Ισπανία, Νότιο Σουδάν

Παράλληλα, θα διεξαχθεί και η κλήρωση του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ γυναικών, για το οποίο οι 12 ομάδες είναι ήδη γνωστές και πρόκειται για τις : ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, Ισπανία, Καναδάς, Βέλγιο, Γαλλία, Ιαπωνία, Σερβία, Πουέρτο Ρίκο, Νιγηρία και Γερμανία.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:

1.ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία

2.Ισπανία, Καναδάς, Βέλγιο

3.Γαλλία, Ιαπωνία, Σερβία

4.Πουέρτο Ρίκο, Νιγηρία, Γερμανία

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την κλήρωση από το επίσημο κανάλι της FIBA στο YouTube.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις