Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ – Μανωλόπουλος: «Ξυπνήσαμε όλοι το πρωί και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο»

Εθνική μπάσκετ – Μανωλόπουλος: «Ξυπνήσαμε όλοι το πρωί και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο»
Intime.gr

Μια ατάκα γεμάτη ειλικρίνεια από τον Σωτήρη Mανωλόπουλο, που περιγράφει με ιδανικό τρόπο το κλίμα που επικράτησε στην Εθνική μπάσκετ, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Mundobasket 2023.

Στην απογοήτευση που έπρεπε να διαχειριστούν στην Εθνική μπάσκετ, μετά την ήττα από την Λιθουανία και τον αποκλεισμό της γαλανόλευκης από το συνέχεια του Mundobasket 2023, αναφέρθηκε ο assistant coach της γαλανόλευκης.

«Υπήρχε πολύ μεγάλη απογοήτευση χθες την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Υπάρχει ένα ακόμη ματς, το Παγκόσμιο δεν έχει τελειώσει ακόμη για μας. Προσπαθούμε να το δουλέψουμε, σαν ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά, για να φανούμε έτοιμοι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για μας, θεωρώ ότι δώσανε όλοι τον καλύτερο εαυτό τους, προσπάθησαν για 40 λεπτά σε κάθε ματς, φάση-φάση και νομίζω πως ο κόσμος αυτό το είδε. Τόσο αυτοί που το είδαν από την τηλεόραση, όσο και όσοι ήταν στο γήπεδο και τους ευχαριστούμε, γιατί η βοήθειά τους είναι υπερπολύτιμη. Ξυπνήσαμε όλοι το πρωί και θέλαμε να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Όχι όμως επειδή δεν προσπαθήσαμε, ούτε ψάξαμε δικαιολογίες. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά πάντα πιστεύεις ότι μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά μένει αυτή η πίκρα ότι έτσι όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του δευτέρου μάς αδικεί. Εμείς, οι προπονητές και τα παιδιά, προπονούμασταν κάθε μέρα για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Έτσι σκεφτόμασταν, δεν κάναμε σκέψεις αν αυτή η ομάδα είναι για παραπάνω ή δεν κάνει».

Από την μεριά του, ο Δημήτρης Μωραΐτης εξέφρασε την στεναχώρια του για τον αποκλεισμό της Εθνικής, αλλά τόνισε πως οι διαθνείς θέλουν τη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο η πορεία της Γαλανόλευκης στη διοργάνωση, αλλά και για τον κόσμο!

«Προφανώς και υπάρχει κίνητρο, δεν έχει τελειώσει ακόμη η διοργάνωση. Θέλουμε αυτή τη νίκη, έχει σημασία για την περηφάνια μας και τον κόσμο που είναι εδώ και μας στηρίζει καθημερινά. Σίγουρα εισπράττουμε την αναγνώριση για την προσπάθειά μας. Έχουμε μια πικρία από χθες, αλλά θέλουμε τη νίκη για να τελειώσουμε καλά το Παγκόσμιο αύριο και βήμα-βήμα πάμε μετά για το Προολυμπιακό. Εγώ ήμουν πολύ στενοχωρημένος, δεν κοιμήθηκα, αλλά έτσι είναι το άθλημα. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω, να το διαγράψουμε. Έχουμε έναν σημαντικό αγώνα μπροστά μας και προχωράμε. Όλα τα παιδιά έχουν εμπειρία, ξέρουν ότι παίζεις, κερδίζεις ή χάνεις, αν μένεις πίσω έχεις μπερδεμένο μυαλό. Προχωράμε και κοιτάμε το αύριο» ανέφερε ο διεθνής γκαρντ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις