Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ – Μήτογλου: «Έχω περάσει και χειρότερα, πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα»

Εθνική μπάσκετ – Μήτογλου: «Έχω περάσει και χειρότερα, πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα»

Ο Ντίνος Μήτογλου δεν μπορούσε να πιστέψει στην ατυχία του λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ στο Mundobasket 2023.

Ο Ντίνος Μήτογλου τραυματίστηκε στο χέρι στην προπόνηση και δεν θα αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ στο Mundobasket 2023.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού τόνισε πως στεναχωριέται περισσότερο για την ομάδα και τον προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, καθώς ο ίδιος έχει περάσει και χειρότερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντίνος Μήτογλου:

«Αισθάνομαι πάρα πολύ στεναχωρημένος, γιατί όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική ομάδα. Κυρίως όταν κάτι τέτοιο γίνεται δύο μέρες πριν από τους επίσημους αγώνες. Έναν μήνα στην προετοιμασία, όχι μόνο εγώ όλα τα παιδιά, έχουμε δώσει τα πάντα. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Έγινε πριν από δύο μέρες στην προπόνηση, κάποιος έκανε μία δυνατή πάσα, βρήκε το μικρό δάκτυλο στο αριστερό χέρι. Δεν κατάλαβα εκείνη τη στιγμή ότι είναι κάτι σοβαρό.

Υποβλήθηκα σε ακτινογραφία, η οποία έδειξε ρωγμώδες κάταγμα. Εκείνη τη στιγμή δεν πονούσα, μετά πονούσα. Μετά το δοκιμάσαμε, αφού η ακτινογραφία ήταν το απόγευμα, ήταν δύσκολο να χρησιμοποιήσω το αριστερό χέρι και σε συνεννόηση με την ομάδα, πήραμε την απόφαση να μην πάρουμε κάποιο ρίσκο. Στην αρχή είχα κάποιες ενοχλήσεις, αλλά επειδή συμμετείχα στο παιχνίδι, δεν ήξερα τι μπορεί να συμβεί.

Όταν έγινε αυτό, δεν σκέφτηκα και δεν έπραξα τίποτα από μόνος μου. Μίλησα με τον γιατρό της Εθνικής αλλά και του Παναθηναϊκού, όλοι μαζί συνεννοηθήκαμε και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς δεν περνάει από το χέρι μου…

Έχω περάσει και χειρότερα. Δεν με άγγιξε αυτό. Η υγεία είναι η προτεραιότητα του κάθε αθλητή. Για την υγεία του κάθε αθλητή, ό,τι αποφασίσουν οι γιατροί είναι εκείνο που πρέπει να πράξει. Όπως είπα, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συνέβη δύο μέρες πριν από την πρεμιέρα του Παγκοσμίου.

Δεν με ενδιαφέρει ο εαυτός μου, πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή. Ναι, το διάστημα της απουσίας μου είναι όσο διαρκεί η διοργάνωση. Όποιος παίξει από αύριο, θα πρέπει να δώσει το 110% σε κάθε αγώνα προς όφελος της ομάδας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις