Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εθνική πόλο ανδρών: Απρόσμενη εξέλιξη και μέσω χιαστί η πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Εθνική πόλο ανδρών: Απρόσμενη εξέλιξη και μέσω χιαστί η πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Απίστευτα πράγματα έγιναν στον όμιλο της εθνικής πόλο των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την Ιταλία να χάνει από τη μισή Ουγγαρία και τη γαλανόλευκη να τερματίζει στην τρίτη θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα προημιτελικά σε χιαστί αγώνα.

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα διεκδικήσει τελικά μέσω των χιαστί – πλέι οφ την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξενείται στην Κροατία. Και αυτό γιατί η Ουγγαρία νίκησε με 10-5 την Ιταλία στο τελευταίο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου.

Έτσι, λοιπόν, στην τριπλή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε στον όμιλο ευνοημένες ήταν η Ιταλία -που είχε νικήσει 15-8 την Ελλάδα- και η Ουγγαρία -αν και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 10-8.

Στο παιχνίδι με την Ιταλία, η ομάδα του Ζολτ Βάργκα επέβαλλε τον ρυθμό της από το δεύτερο οκτάλεπτο και με… αιχμή του δόρατος τον Φέκετε έφθασε σε μια σημαντική επιτυχία, με τους Ιταλούς να αγωνίζονται χωρίς δύο από τους καλύτερους παίκτες τους.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-0, 4-3, 3-1.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει, πλέον, μία εκ των Ολλανδία ή Σλοβακία στον αγώνα των πλέι οφ με φόντο τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις