Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εθνική πόλο γυναικών: “Ισοπέδωσε” τη Σλοβακία και έκανε το 3X3!

Εθνική πόλο γυναικών: “Ισοπέδωσε” τη Σλοβακία και έκανε το 3X3!

Με μεγάλη άνεση η Εθνική πόλο των γυναικών “συνέτριψε” με 18-2 τη Σλοβακία και πήρε την τρίτη της νίκης σε ισάριθμα ματς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Εθνική πόλο των γυναικών συνέχισε με νίκες την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αφού επιβλήθηκε άνετα της Σλοβακίας με 18-2, αν και στην αρχή φάνηκε να δυσκολεύεται.

Το ματς ξεκίνησε με επιθετική δυστοκία ξεκίνησε για την Εθνική καθώς χρειάστηκε τρία λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά από εκεί κι έπειτα δεν κοίταξε ξανά… πίσω κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ 4-0 υπέρ της. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι διεθνείς μας δέχτηκαν δυο γρήγορα γκολ από τις Κολάροβα και Στανκοβιάνσκα, αλλά πετυχαίνοντας ξανά τέσσερα διαμόρφωσαν το 8-2 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η τεράστγια διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων έγινε ιδιαίτερα αισθητή με την Εθνική να μη δέχεται άλλο τέρμα και να σκοράρει δέκα από την πλευρά της για το τελικό 18-2. Τα κορίτσια του Μορφέση έχουν σφραγίσει πλέον την πρόκριση στα προημιτελικά και στρέφονται στις δύσκολες αναμετρήσεις με την οικοδέσποινα Ουγγαρία (17/1, 20:00) και τη Ρωσία (19/1, 18:30), που θα καθορίσουν την κατάταξη του πρώτου ομίλου, πριν τον προημιτελικό της Τρίτης (21/1).

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 6-0, 4-0

Ελλάδα: Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου 2, Μ. Πλευρίτου 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κώτσια 2, Νίνου 1, Ε. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 3

Σλοβακία: Κολάροβα 1, Στανκοβιάνσκα 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις