Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εθνική πόλο: Στην εξάδα η “γαλανόλευκη”! Νίκησε την Ισπανία

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο θα διεκδικήσει η εθνική πόλο των ανδρών, το Σάββατο (22:30) απέναντι στην Ουγγαρία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 9-7 της Ισπανίας σε αγώνα κατάταξης, εξασφάλισε πλασάρισμα στην εξάδα και πλέον θα κυνηγήσει τη δεύτερη καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας.

Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0 υπέρ της Ελλάδας, με τον Φουντούλη να νικάει τον Ισπανό τερματοφύλακα. Ο Αλέξανδρος Γούνας δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου έκανε το 2-0 στον παίκτη παραπάνω, με τον Ρίος να μειώνει σε 2-1 και τον Βλαχόπουλο να διαμορφώνει το 3-1 του δευτέρου οκταλέπτου.

Ο Εγκάνια μείωσε σε 3-2 στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου, με τον Χρήστο Αφρουδάκη να δίνει και πάλι αέρα δύο τερμάτων στη “γαλανόλευκη”. Ο Ρίος μείωσε σε 4-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά με γκολ των Μυλωνάκη και Δελακά η Ελλάδα προηγήθηκε με 7-3. Ο Ρίος και πάλι μείωσε σε 7-4, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Ισπανία προσπάθησει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-3, 2-3

Ελλάδα: Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 1, Χ. Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1

Ισπανία: Εγκάνια 2, Μολίνα Ρίος 4, Εσπανιόλ 1.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε