Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εθνική πόλο: Το «μεγάλο δίλημμα» του Θοδωρή Βλάχου και η επιτυχία – ορόσημο

Εθνική πόλο: Το «μεγάλο δίλημμα» του Θοδωρή Βλάχου και η επιτυχία – ορόσημο
Intime.gr

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει, με την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης έκανε λόγο για σημείο – ορόσημο για την ελληνική υδατοσφαίριση. Τ

Οι διεθνείς μας της Εθνικής ομάδας πόλο επέστρεψαν το μεσημέρι της Τετάρτης (11.08.2021) από το Τόκιο με το αργυρό μετάλλιο που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση για την εθνική μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Click4more: Επέστρεψαν και «αποθεώθηκαν» οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Τόκιο – Συγκίνηση για Θοδωρή Βλάχο

“Αυτή η στιγμή μου θυμίζει την υποδοχή του 2015, που κατακτήσαμε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια μεγάλη στιγμή για εμάς. Η ιστορία γράφεται με τίτλους και με μετάλλια. Ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ό,τι μεγαλύτερο μπορεί κανείς να πετύχει. Είμαστε πολύ υπερήφανοι όλοι που έχουμε συμβάλει σε αυτή την επιτυχία. Γράψαμε ιστορία και πιστεύω ότι το άθλημα μας από δω και πέρα θα… πάει πιο ψηλά και θα συμβούν κι άλλα θετικά. Θα νιώθουμε διπλά υπερήφανοι πως -με έναυσμα αυτή την επιτυχία- στα επόμενα χρόνια θα λέμε κι εμείς πως βάλαμε το λιθαράκι μας” ανέφερε ο Θοδωρής Βλάχος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της άφιξης της ομάδας..

«Μιλήσαμε σε πολύ καλό κλίμα με Γιαννόπουλο και Αφρουδάκη στο Τόκιο. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Σεπτέμβριο. Είμαι ο μόνος προπονητής στον κόσμο που ανανεώνει κάθε χρόνο το συμβόλαιό του. Μου έκαναν μια πρόταση. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ είμαι προπονητής μέχρι τώρα στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ο Ολυμπιακός κορυφαία στην Ευρώπη και η Ελλάδα στον κόσμο.

Το δίλημμα αυτό που μου έχει μπει πρέπει να το δεχτώ και δεν θα ήθελα να μπω σε αυτό το δίλλημα, αλλά από την στιγμή που μπαίνω είναι πολύ δύσκολη η απόφαση. Δεν είναι θέμα ούτε χρημάτων, ούτε συμβολαίων. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτό δεν το έκανα για τα χρήματα (κοουτσάρισμα της εθνικής ομάδας).

Είναι σαν να σου λένε ότι έχεις δύο παιδιά και άφησε το ένα πίσω από την πόρτα. Είναι δύσκολη η απόφασή μου και δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι κάτι που δεν με αφήνει να χαρώ πάρα πολύ την μεγάλη διάκριση. Ότι και να αποφασίσω, όποια ομάδα και να αφήσω, το θα κάνω με μαυρισμένη ψυχή. Είναι κάτι που δεν το ήθελα. Έτσι όπως φτάσαμε, είναι δύσκολο να αφήσεις ένα από τα δύο παιδιά σου» ανέφερε για το ζήτημα της παραμονής του στην ομάδα.

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης από την πλευρά του δήλωσε: “Ευχαριστούμε πολύ για την πολλή ωραία υποδοχή και τον κόσμο που ήρθε να χαρεί με την χαρά μας. Μπορεί να βρισκόμασταν στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά νιώθαμε την αγάπη του κόσμου από τα μηνύματα που παίρναμε. Παρακολουθούσαμε τι συμβαίνει στα σάιτ, αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα αυτό που βιώσαμε εδώ. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Τώρα που είμαστε στην Ελλάδα είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε το τι έχουμε κάνει και το μόνο που μένει είναι να χαρούμε αυτή την επιτυχία και να ελπίσουμε ότι θα είναι ορόσημο για νέες σπουδαίες επιτυχίες στο ελληνικό πόλο”.

Απ’ τη μεριά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης υποσχέθηκε ότι θα καταστεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο ζήτημα των εγκαταστάσεων, που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου. «Θέλουμε κολυμβητήρια» ήταν η χαρακτηριστική κουβέντα του Β΄ αντιπροέδρου της ΚΟΕ και αρχηγού της αποστολής υδατοσφαίρισης στο Τόκιο, Γιώργου Αφρουδάκη, που έκανε μάλιστα και έναν παραλληλισμό με το τι συνέβη στην Ελλάδα μετά το θρίαμβο της εθνικής μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε ότι θα έχει αύριο (12/8) συνάντηση με τους προέδρους της ΕΟΕ και της ΚΟΕ, με αντικείμενο το πρόβλημα των εγκαταστάσεων. Τόνισε μάλιστα ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του κολυβητηρίου στο Ζάππειο, υπενθυμίζοντας πάντως ότι αυτό δεν βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Υφυπουργείου, αφού ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε παράλληλα ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα έρθει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει στους αθλητές που κατέκτησαν Ολυμπιακό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα να προσλαμβάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, κάτι που ως τώρα προβλέπεται μόνο για τους Ολυμπιονίκες ατομικών αθλημάτων.

Στο ζήτημα της παραμονής του Θοδωρή Βλάχου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, επισήμανε ότι επιθυμία του είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τον επιτυχημένο ομοσπονδιακό τεχνικό, επέμεινε όμως στο θέμα της αποκλειστικής απασχόλησης στην εθνική, το οποίο υπήρξε δέσμευσή του πριν τις εκλογές στην ομοσπονδία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις