Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Euro 2016: Τι έφταιξε για το φιάσκο της Εθνικής

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην δέκατη και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016, προκειμένου να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη. Η Εθνική Ελλάδας, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, επικράτησε της Ουγγαρίας με 4-3 στο Καραϊσκάκη και έκλεισε με θετικό τρόπο την τραγική της πορεία στη διοργάνωση. Άμεσες και αναγκαίες οι αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να αλλάξει σελίδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα πέτυχε 4 γκολ σ’ ένα παιχνίδι, την ώρα που είχε πετύχει 3 σ’ όλη τη διοργάνωση! Όπως και να έχει, η Ελλάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της, ενώ η Ουγγαρία στην τρίτη θέση, που οδηγεί σε μπαράζ πρόκρισης.

Η Εθνική κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης μετά από 15 μήνες, χειροκροτήθηκε για πρώτη φορά και έδειξε στοιχεία που δίνουν ελπίδα. Προηγήθηκε νωρίς, αντέδρασε σωστά δύο φορές όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και έκλεισε το ματς ανατρέποντας τα δεδομένα, πετυχαίνοντας το πρώτο τρίποντο μετά από 12 διαδοχικά ματς χωρίς νίκη.

Η προκριματική φάση που έμοιαζε παιχνιδάκι, όταν έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο της, εξελίχθηκε σε φιάσκο. Αλεπάλληλες αλλαγές προπονητών στη διάρκεια της, σχέσεις ποδοσφαιριστών που διαταράχθηκαν και αδράνεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που θύμιζε νηπιαγωγείο. Ένας αποτυχημένος κύκλος έκλεισε με θετικά μηνύματα στο φινάλε και πλέον μοιάζει αναγκαίο η επόμενη μέρα να στηριχτεί σ’ αυτή τη σελίδα για να μπουν οι βάσεις μιας ομάδας που να θυμίζει την Εθνική Ελλάδος της τελευταίας 10ετίας.

Στο match programme του σημερινού παιχνιδιού, ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη, αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να διορθωθούν. Ο ίδιος και τα μέλη της ομοσπονδίας έχουν καθυστερήσει να βρουν προπονητή και πρέπει να καταλήξουν άμεσα στον εκλεκτό για να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια που θα χαρίσει χαμόγελα, όπως έγινε απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο αγώνας

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, αποφασισμένη να πετύχει έστω και στο φινάλε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016. Η ομάδα του Κώτσα Τσάνα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, με τον Σταφυλίδη να κάνει το 1-0 στο 5′ με ένα όμορφο σουτ, μετά από ασίστ του Κίτσιου. Η “γαλανόλευκη” είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και το 20′, ωστόσο στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των Ούγγρων.

Η αμυντική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν κακή, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 26′, με κεφαλία του Λόβρενσιτς, έπειτα από σέντρα του Τζούτζακ. Οι Ούγγροι θα μπορούσαν να κάνουν την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο, αλλά οι καλές τελικές προσπάθειες τους δεν βρήκαν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν απλά απολαυστικό, με τις δύο ομάδες να αγνοούν τις άμυνες τους και να σκέφτονται μόνο το πως θα βάλουν γκολ στην επίθεση. Ο Νέμεθ με κοντινή προβολή έκανε το 1-2 στο 55′, με την Εθνική μας να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 57′ με τρομερό γκολ του Ταχτσίδη, έπειτα από όμορφη συνεργασία του σκόρερ με τους Μήτρογλου και Μάνταλο.

Ο πεισματάρης Νέμεθ έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ (2-3) την Ουγγαρία με ωραίο γκολ στο 75′, ωστόσο και πάλι οι παίκτες του Τσάνα απάντησαν άμεσα, με τον Μήτρογλου να κάνει το 3-3 στο 79′.

Την επική ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κονέ. Ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά και ο Έλληνας μέσος με καρφωτή κεφαλία έκανε το 4-3, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην Ελλάδα στα προκριματικά του Euro 2016.

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35′ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (64′ Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72′ Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (71′ Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71′ Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρεντσιτς (62΄Νίκολιτς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε