Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Euroleague – Ολυμπιακός: Νίκη και βελτίωση οι στόχοι του Σφαιρόπουλου

ΦΩΤΟ youtube
ΦΩΤΟ youtube

Ο τεχνικός του Ολυμπικού τόνισε πως η ομάδα του έχει τον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας προκειμένου να κερδίσει την Τσεντεβίτατα στα “Δύο Αοράκια” (15/10, 21:45) για την 1η αγωνιστική της α’ φάσης της Euroleague, ενώ ζήτησε την στήριξη του κόσμου της πόλης, προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο.

Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Τσεντεβίτα που θα γίνει στο Ηράκλειο για την πρεμιέρα της Euroleague ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε τον διπλό στόχο του Ολυμπιακού και στάθηκε στην έντονη υποστήριξη που θα έχει η ομάδα του στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά, όσα είπε: 

«Είναι σημαντικό να ξεκινάμε ένα παιχνίδι που είναι εντός έδρας -αλλά δεν γίνεται στο ΣΕΦ- έχοντας ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό και για τον κόσμο του Ολυμπιακού στην Κρήτη, αλλά και για όλο τον φίλαθλο κόσμο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που απ’ όσο ξέρω θα γεμίσει το γήπεδο και όσους βοήθησαν να γίνει το παιχνίδι στο Ηράκλειο με γεμάτες εξέδρες». 

Για το ματς με την Τσεντεβίτα: «Κάθε πρεμιέρα έχει τις δυσκολίες της. Για μας είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε θετικά. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια Κροατίας. Μια ομάδα καλά οργανωμένη στο γήπεδο και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι, να βασιστούμε στην ανάλυση που έχουμε κάνει. Πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε. Κάνουμε μια καινούρια αρχή, είμαστε καινούρια ομάδα, και πρέπει όλοι μαζί, βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά να προχωρήσουμε για να φτάσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα». 

Για τις πρώτες εντυπώσεις απ’ το γήπεδο: «Είναι εξαιρετικό. Έρχομαι πρώτη φορά και έμεινα εντυπωσιασμένος και απ’ το γήπεδο και απ’ την εξέδρα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα στολίδι, είναι πολύ σημαντικό ότι παίζεται σ’ αυτό αγώνα Ευρωλίγκας, πληροί τις προδιαγραφές. Συγχαρητήρια, επίσης, σε όσους το διατηρούν σ’ αυτήν την κατάσταση». 

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού: «Μια καινούρια ομάδα δεν είναι απ’ την αρχή έτοιμη. Έχουμε έξι νέους παίκτες στην ομάδα, μαζί με τον Τσαϊρέλη που επέστρεψε από τραυματισμό. Θέλει χρόνο για να δέσει η ομάδα και να αποδώσει. Είμαστε σε καλό επίπεδο. Έχουμε ποιότητα παικτών και ποιότητα στο ρόστερ. Μας λείπουν αυτοματισμοί, που θα αποκτηθούν απ’ τις προπονήσεις και τους αγώνες. Είναι το τρίτο μας επίσημο παιχνίδι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν είμαστε, όμως, μια ομάδα που παίζει τα παιχνίδια απλά για να παίξει, αλλά για να κερδίζει. Πρώτος στόχος να νικήσουμε και δεύτερος να βελτιωνόμαστε». 

Για τις ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, στον τρόπο δουλειάς μας. Η πρεμιέρα κρύβει παγίδες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε τον στόχο μας, που είναι να παίζουμε βάσει του πλάνου μας, σε όποιο γήπεδο και με οποιεσδήποτε συνθήκες. Θέλει εξάσκηση και δουλειά. Ο βαθμός ετοιμότητας είναι σημαντικός για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, σε συνδυασμό πως βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι». 

Για το αν επηρεάζει ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Η συγκέντρωση αφορά αποκλειστικά κάθε παιχνίδι που παίζουμε. Συγκέντρωση πρέπει να υπάρχει και στην προπόνηση, για να δεχτεί ο αθλητής κάθε πληροφορία και να την εφαρμόσει στο γήπεδο. αυτό είναι το σημαντικό. Να δεχόμαστε τις πληροφορίες και τις αναλύσεις, ώστε να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε. Αυτό ζητάω σε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε