Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Euroleague – Ολυμπιακός, Σφαιρόπουλος: “Σκληροτράχηλη η Ζαλγκίρις – Έχουμε πεισμώσει”

ΦΩΤΟ youtube
ΦΩΤΟ youtube

“Είναι μονόδρομος η νίκη, δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει της “μάχης” του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στον παράγοντα “ψυχολογία” μετά από τα ματς με Μπάμπεργκ και ΑΕΚ και τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η πρόκριση στα πλέι οφ εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά είπε τα εξής: “Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς, σκληροτράχηλη ομάδα η Ζάλγκιρις. Έχει έμπειρους παίκτες, Λιθουανούς, όπως τους Γιανκούνας, Σειμπούτις, Είναι σκληρή μέσα στο γήπεδο. Προσπαθεί πλέον περισσότερο στην άμυνα. Νίκησε την Μπάμπεργκ στην έδρα της. Έχασε δύσκολα σε Βιτόρια και Βαρκελώνη. Θέλει προσοχή και υπομονή το ματς. Να εφαρμόσουμε την τακτική μας στην άμυνα και στην στην επίθεση. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι μονόδρομος η νίκη”.
Για το αν πρέπει να προσέξει την βιασύνη του ο Ολυμπιακός, σχολίασε: “Είναι κίνδυνος όταν βιάζεσαι. Γιατί δεν παίρνεις σωστές αποφάσεις. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και καθαρό μυαλό. Η Ζάλγκιρις μέχρι το τέλος θα προσπαθήσει να κερδίσει το ματς. Θα πρέπει να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουμε. Πίστη στο πλάνο, και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.
Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: “Το επίπεδο που παίζουμε είναι αρκετά καλό αυτό φάνηκε και σε ένα δύσκολο παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΚ. Και με την Λαμποράλ που την νικήσαμε και στο Μπάμπεργκ παίξαμε καλά. Πιστεύω πως στο Μπάμπεργκ αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Η ψυχολογία είναι σημαντική και την χρειαζόμαστε. Έχουμε πεισμώσει όλοι μας στον Ολυμπιακό, θα δώσουμε όλοι μας το κάτι παραπάνω για να πετύχουμε τον στόχο μας”.
Για το αν ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του και στα άλλα αποτελέσματα: “Εμείς βλέπουμε μόνο την δική μας ομάδα. Σίγουρα δεν εξαρτυόμαστε από εμάς, αλλά δεν κοιτάμε τους άλλους. Θέλουμε να κάνουμε το παν για να κάνουμε το “4 στα 4″. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσεις την ουσία, μη κοιτώντας τα δικά σου αποτελέσματα. Κοιτάμε αποκλειστικά το τι κάνουμε εμείς”.
Για το αν είναι δικαιολογία η κούραση που έχει η ομάδα το τελευταίο διάστημα: “Δεν ψάχνω ποτέ δικαιολογίες, το ξέρουν και οι παίκτες, το ξέρετε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Ποτέ δεν έψαξα για δικαιολογίες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κούραση, θα τα δώσουμε όλα. Είχαμε δύσκολα ματς και ταξίδια, αλλά η λέξη κούραση δεν υπάρχει σε αυτήν την ομάδα.
Για τον Ουόρικ: “Βλέπουμε πως ο Ουόρικ από παιχνίδι σε παιχνίδι προσαρμόζεται. Όσο μπαίνει στην ομάδα λειτουργεί καλύτερα. Όσο περνάει ο καιρός λειτουργεί όλο και καλύτερα μέσα στο σύνολο. Ακόμη μαθαίνει. Είναι σε καλό σημείο. Έχει μπει αρκετά καλά, και βοηθάει όλο και περισσότερο την ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα παίζει όλο και καλύτερα. Ξέρει τι είναι αυτά που θέλω, ξέρει τι είναι αυτά που θέλει η ομάδα από εκείνον”.
Για το αν υπάρχει η αίσθηση της εκδίκησης λόγω της ήττας στο Κάουνας: “Δεν υπάρχει η αίσθηση της εκδίκησης. Μας είχε κοστίσει η ήττα του πρώτου γύρου. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν κακοί, καταρρεύσαμε εκεί. Κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι στο Κάουνας για φέτος. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί είναι ένα από τα τέσσερα που πρέπει να κερδίσουμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε