Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Europa League: Γράφουν ιστορία τα “μωρά” του Άγιαξ! Απέκλεισαν τη Λιόν [vid]

ΦΩΤΟ reuters
ΦΩΤΟ reuters

Παρών στον μεγάλο τελικό του Europa League στη Στοκχόλμη θα είναι ο Άγιαξ. Οι “μπέμπηδες” του Πέτερ Μπος ηττήθηκαν με 3-1 από τη Λιόν στη Γαλλία, αλλά σε συνδυασμό με το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα συναντήσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

 Το νεανικό ολλανδικό συγκρότημα επιστρέφει στον τελικό της δεύτερης τη τάξης διοργάνωσης της UEFA, το Europa League, μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1992 όταν σε διπλές συναντήσεις με την Τορίνο (2-2 εκτός, 0-0 εντός έδρας) είχε κατακτήσει το -τότε- Κύπελλο UEFA, το μοναδικό που έχει στην τροπαιοθήκη του μέχρι τώρα.

Ο αγώνας:

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός, με τη Λιόν να κυνηγάει από τα πρώτα λεπτά τη μεγάλη ανατροπή. Ωστόσο, οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έκανε το 1-0, νικώντας τον Άντονι Λόπεζ με ωραίο πλασέ.

Οι Γάλλοι ήθελαν τέσσερα για να στείλουν το παιχνίδι στην πάραταση και πέτυχαν τα μισά, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αλεξάντερ Λακαζέτ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε στο 45′ για το 1-1, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο ίδιος στο 45’+1 με κοντινό πλασέ.

Ο Γκεζάλ έκανε το 3-1 στο 81′ με καρφωτή κεφαλιά, με τον Άγιαξ να βρίσκεται μία ανάσα από την αυτοκτονία. Στο 84′ μάλιστα οι Ολλανδοί έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Φίρχεφερ, αλλά οι Γάλλοι δεν πέτυχαν τέταρτο γκολ κι έτσι ο Άγιαξ πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ραφαέλ, Εν’Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ (75′ Ρίμπους), Τολισό, Γκοναλόν, Κορνέ, Βαλμπουενά (77′ Γκεζάλ), Φεκίρ, Λακαζέτ.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν (65′ Τέτε), Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Φίρχεφερ, Σένε (58′ Βαν Ντε Μπικ), Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές (82′ Κλάιφερτ), Ντόλμπεργκ.

 

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε