Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Europa League: Με Μπριζ στα πλέι οφ η ΑΕΚ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τυχερή ήταν η ΑΕΚ στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League. Η Μπριζ δεν είναι κάποια αδύναμη ομάδα, ωστόσο από τη στιγμή που η Ένωση απέφυγε αντιπάλους, όπως η Μίλαν και η Ντιναμό Κιέβου, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ καλά.

Μετά την Αούστρια Βιέννης, οι Βέλγοι ήταν θεωρητικά ο πιο βατός αντίπαλος για τους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι ευνοούνται από τη σειρά των αγώνων, μιας και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 17 Αυγούστου και το δεύτερο στο ΟΑΚΑ στις 24 Αυγούστου.

Η Μπριζ, όπως και η ΑΕΚ, αποκλείστηκε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ασθενέστερη Μπασάκσεχιρ την έστειλε στο Europa League με συνολικό σκορ 5-3 (3-3 στο Βέλγιο, 2-0 στην Τουρκία).

Σε αντίθεση με την Ευρώπη, οι Βέλγκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας της Λόκερεν με 4-0. Προπονητής της είναι ο Κροάτης Ιβάν Λέκο, με τους διεθνείς Βέλγους Φόσεν και Σίμονς, τον Βραζιλιάνο Γουέσλεϊ και τον Ισραηλικό Ραφαέλοφ να ξεχωρίζουν από το ρόστερ της.

Η Μπριζ αποτελεί τον κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού, καθώς το 1977, το 1988, το 1995 και το 2015 είχε αποκλείσει τους “πράσινους”.

Δείτε το ρόστερ των Βέλγων:

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε