Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Europa League: Βήμα πρόκρισης από Άγιαξ! “Χ”αμένη ευκαιρία για Γιουνάιτεντ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

 Μια… ανάσα από την πρόκριση του στους «4» του Europa League βρίσκεται ο Άγιαξ, μετά το «καθαρό» 2-0 επί της Σάλκε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε ένα… σωρό ευκαιρίες για να «καθαρίσει» εκτός έδρας την Άντερλεχτ, αλλά στο 86’ δέχθηκε την ισοφάριση (1-1). Τα αποτελέσματα της φάσης των «8» της διοργάνωσης.

“Aγκαλιά” με την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League βρίσκεται ο Αγιαξ. Στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης επικράτησε 2-0 στην Ολλανδία της Σάλκε, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλάασεν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα (23′ πεν., 52′).

Αν και κράταγε ένα σπουδαίο “διπλό” στα… χέρια της, τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντέφυγε από την έδρα της Αντερλεχτ με το 1-1. Η ομάδα του Μουρίνιο άνοιξε το σκορ στο 37′ με τον Μιχιταριάν, αλλά στο 86? ο Ντεντοκέρ έδωσε παράταση στο όνειρο των Βέλγων, γράφοντας το τελικό σκορ.

Στο πιο χορταστικό παιχνίδι της βραδιάς, η Θέλτα επικράτησε στην έδρα της με 3-2 της Γκενκ, σε ένα παιχνίδι που έως το 18? είχαν μπει τρία γκολ. Για τους νικητές σκόραραν οι Σίστο (15′), Ασπας (18′) και Γκουϊντέτι (38′). Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι: Μπετιούς (10′) και Μπάφελ (67′)

Μετά από ένα ματς που στιγματίστηκε από επεισόδια που έφεραν και την 60λεπτη καθυστέρηση της σέντρας του, η Λιόν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει την Μπεσίκτας με 2-1. Οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπάμπελ (15’) αλλά οι Γάλλοι πέτυχαν την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τα τέρματα των Τολισό (83’) και Μορέλ (85’).

Τα αποτελέσματα…

Αντερλεχτ -Μάντσεστερ Γ. 1-1
(86′ Ντεντοκέρ – 37′ Μιχιταριάν)

Θέλτα-Γκενκ 3-2
(15΄ Σίστο, 18′ Ασπας, 38′ Γκουιντέτι – 10′ Μπετιούς, 67’Μπάφελ)

Αγιαξ- Σάλκε 2-0
(23′ πεν., 52′ Κλάασεν)

Λιόν – Μπεσίκτας
(15′ Μπάμπελ – 83′ Τολισό, 85′ Μορέλ) 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε