Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Europa League: Χαλαρή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους ομίλους!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ήταν τελειωμένη υπόθεση μετά το 3-0 μέσα στην τιφλίδα και -απλά- μέσα στην Τούμπα έγινε και επίσημο. Ο ΠΑΟΚ νίκησε… χαλαρά την Ντιναμό με 2-0 και προκρίθηκε και φέτος στους ομίλους του Europa League.

Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Απόψε στο γήπεδο της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 5΄ και του Γιώργου Τζαβέλλα στο 45΄, σφραγίζοντας τυπικά την πρόκριση, η οποία είχε διασφαλιστεί από το πρώτο ματς (3-0)

Ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε βάλει… θεμέλια πρόκρισης από το ματς της Γεωργίας (0-3) και στην Τούμπα απλά “σφράγισε” την είσοδο του στους ομίλους του Europa league. Το όποιο… ελάχιστο άγχος που μπορεί να είχε ο Βλάνταν Ίβιτς εξανεμίστηκε μόλις στο 5′. Ο Γκάρι Ροντρίγκες πήρε την μπάλα λίγο μπροστά από τη σέντρα, πέρασε τρεις παίκτες της Ντίναμο, έπαιξε το ένα-δύο με τον Περέιρα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σκριμπέ για το 1-0.

Η Ντινάμο δεν έδειξε να οπισθοχωρεί, προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη και στο 11′ δεν της δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λέοβατς στον Παπουνασβίλι. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν σε πολύ ήρεμο ρυθμό κυκλοφορώντας την μπάλα και ελέγχοντας το παιχνίδι. Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ροντρίγκες ανατράπηκε εντός περιοχής (44′). ο Κάμπος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων. Στο κόρνερ όμως που κερδήθηκε στη συνέχεια ο Τζαβέλλας έκανε με κεφαλιά το 2-0 και πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Ο Κάμπος προσπάθησε να πάρει το… αίμα του πίσω στην αρχή της επανάληψης, αλλά ο Σκρίμπε και πάλι τον σταμάτησε. Ο τερματοφύλακας των γεωργιανών πρωταγωνίστησε και φάση του 55′, όταν νίκησε τον Περέιρα σε τετ-α-τετ. Το παιχνίδι έγινε.. σκληρό στη συνέχεια και ο διαιτητής αναγκάστηκε να δείξει κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Ντιναμό, για να… ηρεμήσει τα πνεύματα.

Το παιχνίδι κύλησε σε πολύ… χαλαρούς ρυθμούς στη συνέχεια, αφού τόσο η πρόκριση, όσο και ο νικητής είχαν κριθεί. Οι Γεωργιανοί δεν έδειξαν ικανοί να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, οι παίκτες του Ίβιτς διατήρησαν την υπεροχή τους, ο Βαρέλα δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει -με το γόνατο- στην πρώτη του συμμετοχή με τους Θεσσαλονικείς κι έτσι η πρόκριση στους ομίλους του Europa league “σφραγίστηκε” με αυτό το εύκολο 2-0.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο (76’ Βαρέλα), Τζαβέλλας, Λέοβατς (65’ Κίτσιου), Κάνιας, Σάχοφ (57’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Περέιρα. 

Ντιναμό Τιφλίδας (Γιουράι Γιάμπαρεκ): Σκρίμπε, Λομπζάνιτζε, Ρενέ Σάντος, Αμισουλασβίλι, Ντβαλισβίλι (77’ Μικελτάτζε), Κιτεϊσβίλι (62’ Τσαντουρισβίλι), Παρουνασβίλι, Τσιντσάτζε (75’ Βέλεφ), Μίκελ Αλβάρο, Σπίτσιτς, Παπουνασβίλι. 

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε