Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Έβερτον – Λίβερπουλ: Χειροκρότημα και φόρος τιμής για την δολοφονημένη 9χρονη Ολίβια

Έβερτον – Λίβερπουλ: Χειροκρότημα και φόρος τιμής για την δολοφονημένη 9χρονη Ολίβια
Reuters

Το “Γκούντισν Παρκ” στάθηκε… στο ύψος των περιστάσεων και οι φίλοι της Έβερτον και της Λίβερπουλ απέτισαν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ.

Μια εικόνα της Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του “Γκούντισον Παρκ” στο 9ο λεπτό του Έβερτον – Λίβερπουλ, με τους οπαδούς των δυο ομάδων να χειροκροτούν κι έτσι να τιμούν με αυτό τον τρόπο τη μνήμη της του εννιάχρονου κοριτσιού που πυροβολήθηκε στο σπίτι της πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα.

 

Η εννιάχρονη Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ ετοιμαζόταν να πάει για ύπνο όταν η μητέρα της άκουσε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι τους στο Λίβερπουλ στις 10 το βράδυ και άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα να εισβάλει ένοπλος.

Η 46χρονη μητέρα προσπάθησε να τον εμποδίσει αλλά δέχτηκε σφαίρα στον καρπό, ενώ το κοριτσάκι της που στεκόταν πίσω, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος. Στόχος του ενόπλου ήταν ο 35χρονος Τζόζεφ Νι, έμπορος ναρκωτικών και καταδικασμένος για διάρρηξη.

Η πόλη του Λίβερπουλ βυθίστηκε στο πένθος και το απίστευτο γεγονός “σόκαρε” και το χώρο του ποδοσφαίρου και… ένωσε τις δυο ομάδες της πόλης.

Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Ίαν Ρας και ο πρώην παίκτης της Έβερτον, Ίαν Σνοντίν, ήταν μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που απέτισαν φόρο τιμής για το αδικοχαμένο 9χρονο παιδί.

Πέρα από αυτή την κίνηση, οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Έβερτον εμφάνισαν -κατά τη διάρκεια του ντέρμπι-ένα μεγάλο πανό, στην εξέδρα “Bullens Road” του γηπέδου, με μήνυμα κατά του ένοπλου εγκλήματος (με όπλα αλλά και μαχαίρια) στην πόλη του Μέρσισαϊντ.

ΦΩΤΟ REUTERS

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις