Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έβερτον – Τσέλσι 0-1: Τρίποντο «δια πυρός και σιδήρου» για τους Λονδρέζους στη πρεμιέρα τους στη Premier League

Έβερτον – Τσέλσι 0-1: Τρίποντο «δια πυρός και σιδήρου» για τους Λονδρέζους στη πρεμιέρα τους στη Premier League
ΦΩΤΟ Reuters

Η Τσέλσι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τις στη φετινή Premier League, επικρατώντας της Έβερτον  με 1-0  στο Γούντισον Πάρκ. 

Η Τσέλσι κατάφερε και πήρε μια επαγγελματική νίκη  επί της Έβερτον για την πρώτη αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν έπιασε υψηλά ποσοστά απόδοσης, παρόλο αυτά κατάφερε με πέναλτι του Ζορζίνιο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να λύσει το γόρδιο δεσμό, κρατώντας το 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι Λονδρέζοι δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Έβερτον, η οποία αμυνόταν εξαιρετικά, μάλιστα τα ”ζαχαρωτά”, λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ αλλά η κεφαλιά του Ταρκόφσκι στο 24΄εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Μεντί.

Η καλή αμυντική λειτουργία της Έβερτον ”τσαλακώθηκε” στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Τσίλγουελ ανατράπηκε άτσαλα μέσα στη περιοχή από τον Ντουκουρέ, και τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. 

”Την εσχάτη των ποινών” ανέλαβε ο Ζορζίνιο, ο οποίος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, δίνοντας το προβάδισμα στη Τσέλσι λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον μπήκε δυνατά στον αγώνα, ψάχνοντας την ισοφάριση με τους Γκρέι και Ντουκουρέ να απειλούν την εστία του Μεντί χωρίς αποτέλεσμα.

Η Τσέλσι κατάφερε να κρατήσει το σκορ μέχρι τέλους, έχοντας προτεραιότητα μετά το γκολ την αμυντική της ισορροπία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Premier League.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μίνα (70′ Βινάγκρε), Γκόντφρι (18′ Χόλγκεϊτ), Ταρκόβσκι, Πάτερσον, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι, Μικολένκο, Γκόρντον, ΜακΝιλ (61′ Άλι), Γκρέι

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί (75′ Κουκουρέγια), Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (90+9′ Γκάλαχερ), Τσίλγουελ (65′ Λόφτους-Τσικ), Μάουντ (65′ Πούλισικ), Στέρλινγκ, Χάβερτς (75′ Μπρόγια)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις