Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η εθνική πόλο των ανδρών «αποθέωσε» την παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η εθνική πόλο των ανδρών «αποθέωσε» την παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης
koe.org.gr

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου που γίνεται στην Ντόχα και… αποθεώθηκε από την Εθνική πόλο των ανδρών, που ετοιμάζεται να μπει στη “μάχη”, για το δικό της τουρνουά.

Στο ραντεβού της με την ιστορία, ήταν συνεπής… και να ανεβάσει την γαλανόλευκη σημαία στον υψηλότερο ιστό. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκανε την εμφάνιση της ζωής της και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ντόχα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου του 2024.

Με μία τρομερή προσπάθεια που “μάγεψε” τους πάντες, η Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσε 272,9633 βαθμούς και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε ανέβει ήδη δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σόλο (ελεύθερο και τεχνικό πρόγραμμα) στις συμμετοχές της στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Το τρίτο της όμως μετάλλιο, ήταν και το καλύτερο, ήταν το ΟΛΟΧΡΥΣΟ, γεγονός που την έκανε να λυγίσει, ακούγοντας τη βαθμολογία της.

Μια ιστορική στιγμή για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση που πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την ώρα που η Ευαγγελία Πλατανιώτη βρισκόταν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ετοιμαζόταν για την προπόνησή της, σε πισίνα δίπλα από εκείνη της Καλλιτεχνικής (που στη συνέχεια θα φιλοξενήσει την Κολύμβηση).

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η προσπάθεια που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της European Aquatics και μέλος του μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος, o Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, οι συνεργάτες του και όλοι οι διεθνείς έσπευσαν να αποθεώσουν την «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια, να τη συγχαρούν και να της ευχηθούν να έχει ανάλογη συνέχεια στη διοργάνωση αλλά να είναι και αυτή στην αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Πληροφορίες: KOE.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις