Τρίτη, 25 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Ο Δημήτρης Τσιάμης προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν (video)

Με την δέκατη θέση του Τσιάμη έκλεισαν οι ελληνικές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Δημήτρης Τσιάμης στην τρίτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατάφερε να πετύχει ότι δεν είχε καταφέρει στις δύο προηγούμενες. Ο πρωταθλητής μας με άλμα στα 16,38 μ. εξασφάλισε θέση στον τελικό του τριπλούν (Κυριακή 7/3), εκεί όπου δείχνει σε θέση να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη στον τελικό θα κάνει τον τέταρτο αγώνα του στη σεζόν κι αν καταφέρει να βρει σωστό πάτημα στην βαλβίδα θα μπορέσει να προσεγγίσει επιδόσεις πάνω από τα 16,60 μ., που θα του δώσουν την ευκαιρία της διάκρισης, σε έναν τελικό με τη συμμετοχή οχτώ αθλητών, κάτι που σημαίνει πως όλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν έξι άλματα. Ο Τσιάμης μπορεί να διανύει το 39 έτος της ηλικίας του, ωστόσο παραμένει σε αγωνιστική φόρμα που του επιτρέπει να διεκδικεί συμμετοχή και μια καλή παρουσία σε ένα μεγάλο γεγονός. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 16,10 μ., συνέχισε στα 16,02 μ. και στο τρίτο άλμα έκανε το 16,38 μ., που του έδωσε την πρόκριση.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν μπόρεσε σήμερα να κάνει το άλμα που θα ήθελε, ωστόσο αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες από τη συνέχεια του στη διοργάνωση. Ο νεαρός άλτης πέτυχε 15,61 μ., ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 15,24 μ. και κατέλαβε την 10η θέση στον προκριματικό.

Η οχτάδα του τελικού έκλεισε στα 16,28 μ., ενώ την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) με 17,03 μ., ενώ δύο ακόμη άλτες ο Χες (Γερμανία) και ο Κοπέλιο (Αζερμπαιτζάν) σημείωσε 16,86 μ. και 16,84 μ., αντίστοιχα. Ο Γερμανός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του βάθρου των νικητών, της προηγούμενης διοργάνωσης, εκεί όπου ήταν τρίτος.

“Σε όλα τα άλματα πάτησα πίσω. Σε ένα από αυτά ήμουν περίπου 45 εκ. πίσω. Στον τελικό θα είμαι πιο έτοιμος, αν είμαι σωστός στο πάτημα θα μπορώ να κάνω πολύ πάνω από 16,60 μέτρα. Η πίστα είναι πολύ καλή και πιστεύω θα είμαι έτοιμος για μια καλή παρουσία”, είπε με το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Τσιάμης, από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, δήλωσε: “Πρώτη συμμετοχή κατηγορία Ανδρών, σίγουρα ήταν μια καλή εμπειρία. Ήμουν έτοιμος να κάνω παραπάνω, είχα ένα μικρό θεματάκι στη διάρκεια του αγώνα, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία.. Σημαντική εμπειρία, που θα είναι χρήσιμη για τη συνέχεια”.

Οι οχτώ του τελικού

Πιτσάρδο (Πορτογαλία) 17,03 μ.
Χες (Γερμανία) 16,86 μ.
Κοπέλιο (Αζερμπαιτζάν) 16,84 μ.
Σβιντέρσκι (Πολωνία) 16,45 μ.
Μπότσι (Ιταλία) 16,40 μ.
Τσιάμης (Ελλάδα) 16,38 μ.
Αγκασιάν (Αρμενία) 16,36 μ.
Χέλστρεμ (Σουηδία) 16,28 μ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις