Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Αποκλείστηκαν Μιλλούση και Πλυτά

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Αποκλείστηκαν Μιλλούση και Πλυτά

Εκτός τελικών έμειναν η Βασιλική Μιλλούση και η Βάλια Πλυτά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας. Και οι δύο ατύχησαν σε πτώση που είχαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Η Μιλλούση, η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της διοργάνωσης, είχε την πτώση με την είσοδό της στο δοκό ισορροπίας. Συνέχισε φυσικά, αλλά η βαθμολογία που πήρε ήταν 14,600 και ήδη την έχει αφήσει εκτός οκτάδας, πριν ολοκληρώσουν όλες οι αθλήτριες του 4ου και τελευταίου προκριματικού ομίλου.

Η Μιλλούση αγωνίστηκε και στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου αρκέστηκε σε μια χαμηλή βαθμολογία, 10,733.

Από τη δική της μεριά η Βάλια Πλυτά, επίσης αγωνίστηκε στα ίδια όργανα, αλλά και αυτή αποκλείστηκε. Το βάρος το είχε ρίξει στους ασύμμετρους ζυγούς, όμως και αυτή είχε πτώση κι έτσι περιορίστηκε στους 12,066 βαθμούς, που φυσικά την αφήνουν εκτός τελικής οκτάδας.

 

Σε δηλώσεις της η Πλυτά τόνισε: «Εκτέλεσα όπως έπρεπε το πιο δύσκολο κομμάτι του προγράμματός μου και ήρθε το λάθος στο ευκολότερο. Μου βγήκαν και τα έξι πετάγματα, αλλά στο τελευταίο δεν πήρα την σωστή στήριξη και έπεσα. Αν είχα αποφύγει την πτώση θα ήμουν μέσα στην οκτάδα του τελικού ή πάρα πολύ κοντά».

Από τη δική της μεριά η Μιλλούση είπε: «Πήγα να κάνω το πρόγραμμά μου στη δοκό δυνατά, αλλά έπεσα. Όταν πέφτεις στην είσοδο, δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις μετά».

 

Νωρίτερα, στο 2ο γκρουπ, είχαν αγωνιστεί οι δύο άλλες Ελληνίδες, που επίσης αποκλείστηκαν από τους τελικούς των οργάνων, ωστόσο ειδικά η Αργυρώ Αφράτη, η μοναδική εκπρόσωπος ολόκληρης της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε σε όλα τα όργανα, συγκέντρωσε 49.933 βαθμούς στο σύνολο και διατηρεί κάποιες ελπίδες για να βρίσκεται μέσα στην 24άδα του αυριανού τελικού του σύνθετου (αυτή τη στιγμή είναι 20η). Αναλυτικά, στους ασύμμετρους ζυγούς πήρε 12,233 β. (είχε μία άτυχη στιγμή και πτώση στην έξοδο), στη δοκό πήρε 11,500 β., στο έδαφος βαθμολογήθηκε με 12,600 β., ενώ στο άλμα είχε μέσο όρο 12,483 β. (1ο άλμα: 13,600 β., 2ο άλμα: 11,366 β.).

Η Ιωάννα Ξουλόγη στη δοκό ισορροπίας πήρε 12,366 β. και στις ασκήσεις εδάφους 12,433 β.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε