Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε πρώτος στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερο – Πρόκριση και για τον Απόστολο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης:  Ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε πρώτος στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερο – Πρόκριση και για τον Απόστολο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο
ΦΩΤΟ intime αρχείου

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό του στα 50 μέτρα ελεύθερο της κολύμβησης, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ρώμη και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά.

Με χρόνο 22.06, ο Γκολομέεβ είχε την έκτη καλύτερη επίδοση συνολικά και θα έχει την ευκαιρία σήμερα το απόγευμα (16/08, στις 19.24) να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό και να “παλέψει” για ένα μετάλλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άλλωστε και στο παρελθόν αντίστοιχη επιτυχία, αφού του 2018 είχε ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά των 100 μέτρων ύπτιο, λίγες μόνο ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στα 50 μέτρα ύπτιο.

Ο Χρήστου σημείωσε μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα προκριματικά, με 53.78, όντας πίσω μόνο από τον Ιταλό Τόμας Τσεκόν, ο οποίος και κολύμπησε τα 100 μέτρα σε 53.71. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις