Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός! Δεν…μάσησε στη Δανία, πέρασε στους ομίλους του Europa League

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μετά από… διάλειμμα ενός έτους ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους του Europa League. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι στη Δανία με τη Μπρόντμπι (1-1) στη ρεβάνς των play off και με το 3-0 του πρώτου αγώνα πήραν με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για την αυριανή κλήρωση.

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε στο πρώτο μέρος με την απόδοσή του, ωστόσο βελτιώθηκε στο δεύτερο και πανηγύρισε άνετα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπρόντμπι στη Δανία και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού στην Αθήνα, εξασφάλισαν το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο, επιστρέφοντας σε διοργάνωση της «γηραιάς ηπείρου» μετά από δύο αγωνιστικές περιόδους.

Η Μπρόντμπι ήταν η ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και που θα έπρεπε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να μπει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά το εις βάρος της 3-0 του πρώτου αγώνα στην Αθήνα. Οι Δανοί, όπως ήταν φυσικό, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας από τα πρώτα λεπτά τον Παναθηναϊκό στα καρέ του. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είχε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση και προσπαθούσε να γίνει απειλητική μέσω αντεπιθέσεων με τους ταχύτατους Ιμπάρμπο και Γουακάσο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι για τους Δάνους σημειώθηκε στο 16’. Ο Μουχτάρ γύρισε την μπάλα στον Πούκι, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ιβανόφ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του επιθετικού της Μπρόντμπι. Στο 33’ ο Στιλ απέκρουσε δύσκολα χαμηλό σουτ του Νόργκαρντ, ωστόσο η τρίτη ευκαιρία των Δανών για γκολ (35’) ήταν και η φαρμακερή. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, με τον Βίλτσεκ να στρώνει με το τακουνάκι στον Μούχταρ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον ανήμπορο να αντιδράσει Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση στο ημίχρονο, αλλά ο Ιμπάρμπο έχασε ασύλληπτη φάση, σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπρόντμπι σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Ο Λέτο πήρε τη θέση του Ιμπάρμπο και οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Έφτασαν, μάλιστα, δύο φορές μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Μπεργκ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Δανών ισάριθμες φορές.

Ο Στραματσόνι πέρασε στο παιχνίδι και τον Λουντ στη θέση του Λεντέσμα και ο Φινλανδός μέσος τον δικαίωσε άμεσα. Στο 65’ ο Λουντ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Ιβανόφ έπιασε μία τρομερή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι αρχικά και στη συνέχεια στα δίχτυα της Μπρόντμπι.

Με το γκολ αυτό, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση 25 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, μιας και οι Δανοί χρειαζόντουσαν ακόμα τέσσερα γκολ για να πάρουν την πρόκριση. Το «τριφύλλι» έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Μπρόντμπι, ενώ έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, με τον Τόπελ να νικάει σε τετ-α-τετ τον Λουντ στο 82’. Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν δίχως άγχος την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από απουσία δύο χρόνων.

Οι ενδεκάδες:

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Τόπελ, Ρόκερ, Χέρμανσον, Πούκι (83΄ Γιάκομπσεν), Μουχτάρ, Χολστ (64΄ Ουρένια), Λάρσον, Πίρι (74΄ Τσόρλου), Νόργκααρντ, Βίλτσεκ, Χιουλσάγκερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο (46΄ Λέτο), Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ (86΄ Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα (59΄ Λουντ), Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε