Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Φαν΄τ Σιπ: «Η Εθνική θα βελτιωθεί αν αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στηρίξτε την»

Φαν΄τ Σιπ: «Η Εθνική θα βελτιωθεί αν αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στηρίξτε την»
Intime.gr

Δεν “μάσησε” τα λόγια του. Ο Τζον Φαν’τ Σιπ μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Σουηδίας, σε μια περίοδο που ακούει πως έχει σχεδόν περάσει την πόρτα της εξόδου από την “γαλανόλευκη”.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ μίλησε για τη νίκη της Εθνικής επί της Σουηδίας (2-1), αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση γύρω από την “γαλανόλευκη”, αλλά και το μέλλον του στην ομάδα.

Έχοντας πάρει και την… αγκαλιά των διεθνών, ο Ολλανδός τεχνικός χαρακτήρισε “χαζή” ερώτηση που αφορούσε στο μέλλον του στον πάγκο της ομάδας και μίλησε για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Εθνική.

Τα όσα είπε ο Τζον Φαν’τ Σιπ για…

Τη νίκη με τη Σουηδία:

“Δεν ήταν έκπληξη για μένα, ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Δεν ήμουν ήρεμος αλλά συγκεντρωμένος όπως οι παίκτες, δώσαμε μία φανταστική μάχη για το αποτέλεσμα το οποίο πήραμε. Πρέπει όλοι να αρχίσουμε να πιστεύουν σε αυτή την ομάδα, η κατάσταση είναι δύσκολη στην Ελλάδα όταν από τις πέντε μεγάλες ομάδες δεν παίζουν πολλοί Έλληνας παίκτες. Δεν είναι όπως το 2004 όπου κάθε Κυριακή ο κύριος Ρεχάγκελ κοιτούσε ανάμεσα σε 24-25 παίκτες, εμείς πρέπει να βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη για να βρούμε παίκτες που μπορούν να προσφέρουν, από το πρωτάθλημα μπορούμε να πάρουμε 7-8 παίκτες”.

Για την Εθνική και τη διάθεσή της στο γήπεδο:

“Τα έδωσαν όλα τα παιδιά, ήταν μία μεγάλη οικογένεια μέσα στο γήπεδο. Όχι μόνο όσοι έπαιξαν αλλά και όσοι ήταν εκτός και το staff. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι καλό κάποιες όχι. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, παίκτες έμπειροι και νέοι που είναι… πεινασμένοι. Η ομάδα μπορεί να μεγαλώσει αλλά έχει δρόμο ακόμα. Θέλει στήριξη”.

Για τα άσχημα αποτελέσματα που στοιχίζουν τη δεύτερη θέση:

“Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θα δω τι κάναμε και αν έπρεπε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Κοιτάμε μπροστά και στο μέλλον. Έχουμε προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν έχει ξεκινήσει και οι ομάδες προτιμάνε τους ξένους. Έτσι είναι δύσκολα για την Εθνική. Για να έχουμε μία πετυχημένη Εθνική ομάδα, οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξουν λογική για δώσουν ευκαιρίες στους Έλληνες. Οι Έλληνες παίκτες έχουν πάθος και αν τους δοθεί η ευκαιρία μπορούν να βοηθήσουν και την Εθνική ομάδα. Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε από περισσότερους Έλληνες ποιοτικούς παίκτες. Ωστόσο είμαστε χαρούμενοι για τους παίκτες που ήδη έχουμε.

Για το αν ήταν το κατάλληλο αντίο σε περίπτωση που φύγει από την ομάδα:

“Είναι χαζή ερώτηση. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω εγώ. Σκέφτομαι μόνο την Εθνική που έχει μέλλον και πως θα εξελιχθεί. Βλέπω τις ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός δεν είναι στο Champions League, ο ΠΑΟΚ στο Conference, άλλες ελληνικές ομάδες δεν παίζουν στην Ευρώπη. Το 2004 ίσως να είχε τρεις ομάδες στο Champions League. Υπάρχει μεγάλη διαφορά τότε με τώρα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις