Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φεμινιστής Μάρεϊ! Υπερασπίζεται τις γυναίκες και διορθώνει δημοσιογράφους [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

 Ο Αντι Μάρεϊ είναι φεμινιστής και το δείχνει… Το έπραξε και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του από τον Κουέρι.

 Ενας από τους δημοσιογράφους άρχισε την ερώτησή του λέγοντας ότι ο Κουέρι είναι ο πρώτος τενίστας των ΗΠΑ που φθάνει στα ημιτελικά του Wimbledon μετά το 2009. Προφανώς και εννοούσε στους άνδρες… Ωστόσο, ξέχασε να το επισημάνει και τον διέκοψε ο Σκωτζέζος λέγοντας του “άνδρας παίκτης” και ο δημοσιογράφος του απάντησε “προφανώς άνδρας παίκτης”. Στο “US player” που δεν υποδηλώνει και το φύλο του αθλητή ο ρεπόρτερ τένις δεν πρόσθεσε το “male” και ο Μάρεϊ θέλησε να το ξεκαθαρίσει διότι η Αμερικανίδα, Σερίνα Γουίλιαμς από το 2009 έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο.

Οι Βρετανοί χαρακτήρισαν σεξιστή τον δημοσιογράφο, επειδή παρέλειψε να κάνει τη διευκρίνιση κι αν αυτή η άμεση διαπόμπευση με αυτή τη ρετσινιά είναι υπερβολική για μια παράλειψη που ενδεχομένως να έγινε εν τη ρύμη του λογου και λόγω βιασύνης, ο Μάρεϊ σίγουρα είναι έντιμος απέναντι και στα δύο φύλα. Τούτο τον τιμά και φυσικά χαροποίησε πολύ όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά όλους όσοι φροντίζουν να είναι τυπικοί στο λόγο τους για να μην παρεξηγηθούν. 

 «Αυτό είναι το αγόρι μου», έγραψε με καμάρι η μητέρα του Μάρεϊ στο twitter. 

Την ίδια ώρα οι αθλήτριες γκρίνιαζαν ότι είναι περισσότερα τα παιχνίδια των ανδρών, τα οποία διεξάγονται στο κεντρικό κορτ του λονδρέζικου απ’ ό,τι αυτά των γυναικών που θεωρούνται λιγότερο εμπορικά.

Ο αθλητισμός των ανδρών συγκεντρώνει μεγαλύτερο κοινό και γι’ αυτό οι διοργανωτές προχωρούν σε αυτή την επιλογή.

 

Andy Murray may have lost, but nothing was getting past him in the press conference room… . #wimbledon #tennis #sport

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wimbledon (@wimbledon) στις

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε