Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Η κακή βραδιά και το… χαμένο βλέμμα [pics]

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

 Αυτή τη φορά το “Σινάν Ερντέμ” δεν αποδείχτηκε γούρικο στον Ολυμπιακό, όπως το 2012. Οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν, αλλά ηττήθηκαν κατά κράτος (με 80-64) από τη Φενερμπαχτσέ στον 10ο τους τελικό, με το σφύριγμα της λήξης να τους βρίσκει να κοιτάνε στα.. χαμένα.

Η τακτική του Ομπράντοβιτς έπιασε… τόπο και μπλόκαρε τα ατού του Ολυμπιακού. Η πιεστική και σκληρή άμυνα από την ομάδα του “Ζοτς” ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που δεν επέτρεψε στους “ερυθρόλευκους” να προσθέσουν ένα 4ο αστέρι στη φανέλα τους.

Η Φενερμπαχτσέ ήταν ανώτερη στον πρώτο τελικό ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική ομάδα στην ιστορία και ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να αυξήσει σε 4 τα προσωπικά του τρόπαια.

Κάλινιτς (17π. με 4/6 τρίποντα), Μπογκντάνοβιτς (17π. με 3/7 τρίποντα), Ντάτομε (11π.) και Ούντο (10π.) μετέτρεψαν σε… μονόλογο των Τούρκων τον τελικό, τον οποίο η Φενέρμπαχτσε τελείωσε με 13/25 τρίποντα.

Ο Σπανούλης πέτυχε μόνο 9 πόντους και περιορίστηκε σε τεράστιο βαθμό, ενώ ούτε και ο… υπαρχηγός, Πρίντεζης (7π.) βρέθηκε σε καλή βραδιά. Μόνο οι Μπιρτς και Μιλουτίνοφ με 14 και 10 πόντους ήταν “διψήφιοι” από τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 14/35 δίποντα και 9/26 τρίποντα, με τον Μάντζαρη να πετυχαίνει 3/3.

Στο μηδέν έμειναν οι Παπαπέτρου (0/1 τρίποντα), Αγραβάνης (0/3 τρίποντα) που βοήθησαν τα.. μέγιστα στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, 1/5 τρίποντα είχε ο Κώστας Παπανικολάου.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Φενέρ να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο και αυτούς του Ολυμπιακού να… μην πιστεύουν το πόσο εύκολα έχασαν τον τελικό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε