Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Το νικηφόρο σερί σταμάτησε στο «Αρτέμιο Φράνκι»

Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Το νικηφόρο σερί σταμάτησε στο «Αρτέμιο Φράνκι»

Η Μίλαν είδε το νικηφόρο της σερί να σταματάει με “ηχηρό” τρόπο στην έδρα της Φιορεντίνα (1-0) και πλέον η “μάχη” για παραμονή στην πρώτη 4άδα της Serie A, που οδηγεί στο Champions League της νέας περιόδου, αρχίζει και… ζορίζει.

Η Μίλαν ηττήθηκε από την Φιορεντίνα με 2-1 μέσα στο “Αρτέμιο Φράνκι”, σε ματς για την 25η αγωνιστική στη Serie A, αποτέλεσμα που την κράτησε στους 47 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή, οι “ροσονέρι” έχουν τους ίδιους βαθμούς με την 3η του βαθμολογικού πίνακα, Ίντερ και βρίσκονται στο -1 από την Λάτσιο, έχοντας δώσει όμως ίδιο αριθμό ματς. Παράλληλα, η Ρόμα βρίσκεται στο -3 και την Κυριακή υποδέχεται την Γιουβέντους.

Να αναφέρουμε ότι ο αγώνας διεκόπη στο 13′ για χειροκρότημα ενός λεπτού στη μνήμη του Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος άρχισε από τις ακαδημίες της Μίλαν και κατέληξε αρχηγός της Φιορεντίνα, μέχρι που πέθανε σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια.

Η Φιορεντίνα έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Το 1-0 όμως ήρθε με την έναρξη της επανάληψης (49′) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκονζάλες. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, βάζοντας στο ματς και τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Τελικά στο 87′ ήταν η σειρά του Γιόβιτς να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα.. νίκης στους “βιόλα”. Το τελικό 2- διαμορφώθηκε στο 90+4, με τον Ενράντες να μειώνει, όταν ήταν πολύ αργά.

Αποτελέσματα και σκόρερ

Νάπολι-Λάτσιο 0-1

(67΄ Βετσίνο)

Μόντσα-Έμπολι 2-1

(19′ Κιούρια, 67′ Ιτσο-51′ Σατριάνο)

Αταλάντα-Ουντινέζε 0-0

Φιορεντίνα-Μίλαν 2-1

(49′ πεν. Γκονζάλες, 87′ Γιόβιτς – 90+5′ Ερναντέζ)

Σπέτσια-Βερόνα 5/3

Σαμπντόρια-Σαλερνιτάνα 5/3

Ίντερ-Λέτσε 5/3

Ρόμα-Γιουβέντους 5/3

Σασουόλο-Κρεμονέζε 6/3

Τορίνο-Μπολόνια 6/3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις