Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Formula 1: Άνετη νίκη για τον Vettel στο Grand Prix Βελγίου

Formula 1: Άνετη νίκη για τον Vettel στο Grand Prix Βελγίου

Μισό γύρο χρειάστηκε ο Sebastian Vettel για να ανέβει στην πρώτη θέση του βελγικού Grand Prix και να παραμείνει σ’ αυτή μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. 

Πολύ πιο άνετα από όσο και ο ίδιος ίσως περίμενε, κέρδισε Vettel στο Spa. O Γερμανός πέτυχε την 5η νίκη του στο Πρωτάθλημα του 2013 και την 31η στην καριέρα του κάνοντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του.
 
Η βροχή για την οποία προσεύχονταν οι λάτρεις της F1 δεν ήρθε ποτέ στο Spa, με αποτέλεσμα ο αγώνας να μην κρύβει μεγάλες συγκινήσεις, όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Έτσι ο Sebastian Vettel, μπήκε από νωρίς επικεφαλής προσπερνώντας στον πρωτο κιόλας γύρο τον Hamilton και έμεινε εκεί ως το τέλος.
 
Εξαιρετικός αγώνας για τη Ferrari με τον Fernando Alonso να επιστρέφει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τερματίζοντας στην 2η θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 9η. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο κάτοχος της pole position, Lewis Hamilton.
 
Την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι: Νico Rosberg, Mark Webber, Jenson Button, Felipe Massa, Romain Grosjean, Adrian Sutil και Danel Ricciardo. Άσχημη εξέλιξη είχε ο αγώνας για τον Kimi Raikkonen που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στα φρένα της Lotus F1. Ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Φινλανδού μετά από 27 αγώνες και το γερμανικό GP του 2009 όταν ακόμα αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ferrari.

 
Με τη σημερινή του νίκη ο Sebastian Vettel έφτασε στους 197 βαθμούς στο πρωτάθλημα Οδηγών, με τον Fernando Alonso να ανεβαίνει, μετά τους βαθμούς της 2ης θέσης στο Spa, στη 2η θέση της βαθμολογίας με 151 βαθμούς. Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ακολουθεί ο Lewis Hamilton με 139 βαθμούς, ενώ ο Kimi Raikkonen που δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στο βελγικό Grand Prix παρέμεινε στους 134 βαθμούς και έπεσε στην 4η θέση της κατάταξης.
 
Στο πρωτάθλημα των Κατασευαστών η Red Bull παρέμεινε πρώτη με 312 βαθμούς, με τις Mercedes και Ferrari να ακολουθούν με 235 και 218 βαθμούς αντίστοιχα.
 
Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το Grand Prix Ιταλίας στην πίστα της Monza το 3ήμερο 6-8/9. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε