Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Formula 1: Ο Mark Webber πήρε την pole position για το Grand Prix Ιαπωνίας

Formula 1: Ο Mark Webber πήρε την pole position για το Grand Prix Ιαπωνίας

Οι δύο Red Bull θα εκκινήσουν από την πρώτη γραμμή στο Grand Prix της Ιαπωνίας, αλλά αυτή τη φορά με τον Webber στην pole position.

Ο Mark Webber ήταν ο ταχύτερος στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ιαπωνίας και κατέκτησε την πρώτη του pole position για το φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον ομοσταυλό του στην ομάδα της Red Bull, Sebastian Vettel και στην τρίτη τον Lewis Hamilton.

Ο Γερμανός της Red Bull αντιμετώπισε προβλήματα με το σύστημα KERS του μονοθεσίου στο 3ο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων και δεν κατάφερε να κινηθεί στον ρυθμό του Αυστραλού team mate του. Ήταν όμως ταχύτερος από οδηγό οποιαδήποτε άλλου μονοθεσίου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι το μονοθέσιο της Red Bull είναι φέτος άφταστο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή pole position του Webber έδωσε στη Renault ένα σημαντικό ρεκόρ. Αυτή ήταν η 209η pole που πετυχαίνει κινητήρας της γαλλικής εταιρείας στην Formula 1, γεγονός που επέτρεψε στη Renault να θέσει ένα νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τα μοτέρ της Ferrari που κατέχουν 208 pole.

O Lewis Hamilton της Mercedes επιβλήθηκε της μάχης για την τρίτη θέση, όντας ταχύτερος τον Romain Grosjean της Lotus και του Felipe Massa της Ferrari που σημείωσαν τον τέταρτο και πέμπτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας αντίστοιχα. Ο Nico Rosberg με τη δεύτερη Mercedes συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα, ενώ έβδομος θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Nico Hulkenberg που συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του με το μονοθέσιο της Sauber.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στον αυριανό αγώνα και η αντίδραση των Fernando Alonso και Kimi Raikkonen που δεν κατάφεραν τίποτα καλύτερο από την όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι μαθηματικά τουλάχιστον, ο Ισπανός της Ferrari παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Jenson Button με την McLaren.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αυριανός αγώνας στην πίστα της Suzuka ξεκινά στις 9:00 το πρωί και θα μεταδοθεί ζωντανά μόνο από το συνδρομητικό κανάλι ΟΤΕ TV.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

VIDEO: H μεγάλη κόντρα και το περιστατικό στη Suzuka που σημάδεψε την Formula 1

Formula 1: Θα πανηγυρίσει τίτλο ο Vettel στην Ιαπωνία; (VIDEO)

Video: Ο καμεραμάν είχε άγιο και γλίτωσε από τις Porsche!

3 θεατές τραυματίστηκαν σε τρομακτικό ατύχημα στα IndyCar (VIDEO)

Formula 1: Η Ferrari δίνει από τώρα συγχαρητήρια στον Vettel για τον τίτλο

Formula 1: Τέταρτη συνεχής νίκη για τον Vettel στο GP Κορέας

Τα 50 χρόνια της McLaren στην F1 (VIDEO)

Ηλεκτρικό μονοθέσιο φτιαγμένο από φοιτητές κάνει 0-100 σε 2,15”

Formula 1: Τέσσερα νέα Grand Prix το 2014, 22 στο σύνολο

Υπογράφτηκε επιτέλους η συμφωνία-πλαίσιο για τη διοίκηση της Formula 1

Formula 1: Με κινητήρες Renault η Caterham για άλλα τρία χρόνια

Ποινή 10 θέσεων στον Webber και επίπληξη στον Alonso γιατί έκανε τον… ταξιτζή! (Video)

Video: Παπαγάλος προβλέπει τους νικητές του Grand Prix της Σιγκαπούρης

Raikkonen: Έφυγα από τη Lotus γιατί ήμουν απλήρωτος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε