Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Formula 1: Οι “κόκκινοι” πιο γρήγοροι στις πρώτες δοκιμές του Μπαχρέιν

Formula 1: Οι “κόκκινοι” πιο γρήγοροι στις πρώτες δοκιμές του Μπαχρέιν

Mε το… δεξί ξεκίνησε η Ferrari στο Μπαχρέιν, γράφοντας του καλύτερους χρόνους στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά σήμερα.

Ο Μάσα έκανε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1:34.487 και ακολούθησε ο Αλόνσο με 1:34.564. Πίσω από τους δύο κόκκινους, σε απόσταση αναπνοής ο Νίκο Ρόσμπεργκ με χρόνο 1:34.621, ενώ με 1:34.790 πίσω του, γύριζε ο Φέτελ και με 1:34.949 o Ντι Ρέστα με την Force India. O Mπάτον δεν μπόρεσε να μείνει μέσα στο όριο του 1:34 και βρέθηκε να γυρίζει με την McLaren στο 1:35.069, εμπρός από τη Red Bull του Γουέμπερ που έκανε 1:35.101.

Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ πάντα παραμένει ο φόβος των επεισοδίων. Οι ομάδες πάντως επικεντρώνονται στα δικά τους “προβλήματα” που έχουν να κάνουν με το στήσιμο των μονοθεσίων.

Η πίστα του Μπαχρέιν έχει μπόλικες ιδιαιτερότητες με μεγάλες ευθείες υψηλών ταχυτήτων που καταλήγουν σε αργές και κλειστές στροφές. Έτσι, οι μηχανικοί καλούνται να βρουν τις ρυθμίσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν τη χρυσή τομή ανάμεσα σε πρόσφυση αλλά και ταχύτητα, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο. Παράλληλα οι υψηλές θερμοκρασίες θα αποτελέσουν ένα ακόμη (όχι δυσεπίλυτο πάντως) πρόβλημα, την ώρα που η συγκεκριμένη πίστα δεν απαιτεί υψηλές καταναλώσεις καυσίμου, κινούμενη στον μέσο όρο των αγώνων του θεσμού.

Αντίθετα, πονοκέφαλος θα είναι η επιλογή ελαστικών και ο καθορισμός της επιλογής των πιτ στοπ, δεδομένου ότι η πίστα του Μπαχρέιν παρέχει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης (άρα “τρώει” λάστιχα) με την προϋπόθεση βέβαια, να έχει προηγουμένως (Παρασκευή και Σάββατο) στρωθεί με αρκετή γόμα. Και αυτό γιατί υπό κανονικές συνθήκες το οδόστρωμα, λόγω ενός λεπτού στρώματος άμμου που έρχεται από την παρακείμενη έρημο, είναι από τα πλέον γλιστερά.

Η πίστα του Μπαχρέιν λειτούργησε για πρώτη φορά το 2004, έχει μήκος 5412 μέτρων, 23 στροφές και για να ολοκληρωθεί ο αγώνας (308,48 χλμ) απαιτούνται 57 γύροι. Πέρυσι νικητής είχε αναδειχθεί ο Σεμπ. Φέτελ, με δεύτερο τον Κίμι Ραϊκόνεν και τρίτον τον Ρομάν Γκροζάν. Είχαμε δηλαδή στο βάθρο μια Red Bull και δύο Lotus.

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα γίνουν άυριο στις 14:00 (θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ΟΤΕ TV) και ο αγώνας την Κυριακή στις 15:00 (ζωντανά από OTE TV και ΕΤ1).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε