Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φουλ για τίτλο ο Τσιτσιπάς που «πάτησε» τον Έβανς και έφυγε για τελικό στο Monte Carlo

Φουλ για τίτλο ο Τσιτσιπάς που «πάτησε» τον Έβανς και έφυγε για τελικό στο Monte Carlo
ΦΩΤΟ Reuters

O Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 (6-2, 6-1) του Νταν Έβανς μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά στον ημιτελικό του Monte Carlo Masters και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βρετανό Νταν Έβανς (Νο. 33 στην παγκόσμια κατάταξη) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού νίκησε εύκολα και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον αυριανό τελικό (18/4, 15:30) του Monte Carlo, που θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού μεταξύ Αντρέι Ρούμπλεφ και Κάσπερ Ρουντ. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή του Έλληνα τενίστα σε τελικό Masters που φιλοδοξεί να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε αυτό το επίπεδο, ενώ ο Βρετανός είδε την εξαιρετική του πορεία ως εδώ να λαμβάνει τέλος άδοξα κόντρα στον Στέφανο. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Το 1ο σετ ξεκίνησε με μπρέικ νωρίς αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1, παρά το γεγονός ότι η δυναμική είσοδος του Έβανς στο παιχνίδι έδειξε να τον αιφνιδιάζει. Ο Βρετανός μάλιστα απάντησε στο μπρέικ με μπρέικ μειώνοντας άμεσα σε 3-2, αλλά ο Στέφανος με άλλο ένα μπρέικ απέκτησε προβάδισμα δύο γκέιμ ξανά (4-2) και έκοψε τα… πόδια του Έβανς, ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο μέχρι το τέος του σετ, το οποίο έληξε με 6-3 για τον Τσιτσιπά. 

Το δεύτερο σετ ήταν… καρμπόν με το πρώτο, με την εξαίρεση πως ο Βρετανός δεν απάντησε ποτέ στο μπρέικ του Στέφανου με το οποίο έγινε το 3-1, ενώ σε όλα τα μεγάλα ράλι που πήγαιναν στο όριο, είτε έκανε μόνος του αβίαστο λάθος, είτε ήταν καλός, αλλά ο Έλληνας τενίστας ήταν καλύτερος αναγκάζοντάς τον σε λάθος. Φυσιολογικά ήρθε έτσι και ένα δεύτερο μπρέικ με τον Στέφανο να επικρατεί 6-1 και στο δεύτερο σετ παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις