Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Φοβερή εξομολόγηση του Ντέλε Άλι: «Εθίστηκα στα χάπια και σκέφτηκα να αποσυρθώ στα 24 χρόνια μου»

Φοβερή εξομολόγηση του Ντέλε Άλι: «Εθίστηκα στα χάπια και σκέφτηκα να αποσυρθώ στα 24 χρόνια μου»
ΦΩΤΟ intime

Ο Ντέλε Άλι αποτέλεσε πριν λίγα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά η εξέλιξή του δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, με τον ίδιο να εξομολογείται ότι χρειάστηκε να εισαχθεί σε κέντρο απεξάρτησης.

Μιλώντας στο podcast του Γκάρι Νέβιλ «The Overlap», ο Ντέλε Άλι αποκάλυψε ότι είχε εθιστεί στα υπνωτικά χάπια και μόλις στα 24 του χρόνια, σκέφτηκε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Οι δηλώσεις του Ντέλε Άλι

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να πω στον κόσμο τι έχει συμβεί. Εθίστηκα στα υπνωτικά χάπια, είναι ένα πρόβλημα που δεν έχω μόνο εγώ. Κυκλοφορεί περισσότερο απ’ όσο ο κόσμος αντιλαμβάνεται στο ποδόσφαιρο. Τώρα είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να το πω στον κόσμο.

Είναι δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτό γιατί είναι κάτι που έκρυβα για πολύ καιρό. Φοβάμαι να μιλήσω γι’ αυτό. Όταν επέστρεψα από την Τουρκία και ανακάλυψα ότι χρειαζόμουν μια εγχείρηση, ήμουν σε άσχημη ψυχική κατάσταση και αποφάσισα να πάω σε μια σύγχρονη μονάδα αποτοξίνωσης για την ψυχική υγεία. Ασχολούνται με τον εθισμό και το τραύμα. Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα για μένα. Δεν μπορεί να σου λένε να πας εκεί – πρέπει να ξέρεις και να πάρεις την απόφαση μόνος σου, αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Είχα παγιδευτεί σε έναν κακό κύκλο και σε πράγματα που μου έκαναν κακό».

Για το κέντρο απεξάρτησης: «Έτσι πήγα εκεί για έξι εβδομάδες. Η Έβερτον ήταν καταπληκτική και με υποστήριξε και θα τους είμαι ευγνώμων για πάντα. Για να είμαι ειλικρινής δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που έπαιρνα τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου – κάνοντας κάτι που φοβόμουν να κάνω. Είμαι ευτυχής που το έκανα. Υπάρχει ένα στίγμα γύρω από αυτό και είναι κάτι που οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν. Το να μπαίνεις σε κέντρο αποτοξίνωσης είναι τρομακτικό, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσα θα κέρδιζα από αυτό. Ήμουν σε άσχημη κατάσταση. Πολλά μου συνέβησαν όταν ήμουν νεότερος που δεν μπορούσα να καταλάβω και έκανα ηλίθια πράγματα για τα οποία κατηγορώ τον εαυτό μου. Πηγαίνοντας εκεί και μαθαίνοντας γι’ αυτό, δεν ήταν ποτέ υπό τον έλεγχό μου.

Για τις σκέψεις να αποσυρθεί στα 24 του χρόνια: «Ένα πρωί ξύπνησα και έπρεπε να πάω για προπόνηση. Θυμάμαι ότι κοιτούσα τον καθρέφτη και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να αποσυρθώ τώρα. Στα 24 μου. Κάνοντας αυτό που αγαπώ. Για μένα αυτό ήταν σπαρακτικό. Πάντα ήμουν εγώ εναντίον του εαυτού μου σε όλα. Κέρδιζα τον αγώνα, έδειχνα ότι ήμουν ευτυχισμένος. Αλλά μέσα μου, έχανα τη μάχη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις