Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Συντριβή στην Γερμανία και αποκλεισμός από το Europa League

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Συντριβή στην Γερμανία και αποκλεισμός από το Europa League
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια πολύ βαριά ήττα με σκορ 5-0 στην έδρα της Φράιμπουργκ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, με το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να παρουσιάζει για ένα ακόμη παιχνίδι πολλά αμυντικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει τον ρυθμό της Φράιμπουργκ, με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την συντριπτική ήττα με 5-0 στην Γερμανία και να αποκλείονται και μαθηματικά από τα νοκ-άουτ του Europa League. Γκρέγκοριτς με τρία γκολ, Σιντιλιά και Ντόαν ήταν οι σκόρερ της γερμανικής ομάδας, με τον Ολυμπιακό να προβληματίζει ιδιαίτερα με την εικόνα του.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στην αναμέτρηση, με την Φράιμπουργκ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γκρέγκοριτς με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Πειραιωτών διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού ήταν αλλεπάλληλα, με αποτέλεσμα η Φράιμπουργκ να κάνει το 3-0 και πάλι με τον Γκρέγκοριτς στο 37ο λεπτό. Ωστόσο αυτό δεν ήταν το σκορ στο πρώτο μέρος, καθώς στο 42΄ο Σιντιλιά σκόραρε και αυτός, για να γίνει το 4-0.

Όπως είναι λογικό ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με ένα πολύ βαρύ σκορ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στην επανάληψη ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να περάσει εκτός αγώνα τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και να βάζει τον Ιμπόρα στη θέση του.

Με αυτή την αλλαγή ο Ισπανός θέλησε να αλλάξει την διάταξη από 4-3-3 σε 5-3-2, με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Μάλιστα η Φράιμπουργκ θέλησε να κατεβάσει ταχύτητα, με τον ρυθμό να μην έχει καμία σχέση με εκείνο του πρώτου μέρους.

Παρόλα αυτά άλλο ένα τραγικό λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού είχε αποτέλεσμα οι Γερμανοί να σκοράρουν και πέμπτο γκολ, αυτή την φορά με τον Ντόαν, ο οποίος πήρε το δώρο από τους παίκτες των Πειραιωτών.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 3η θέση του 1ου ομίλου στο Europa League και έχει στο χέρι του την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Conference League. Και αυτό διότι στην τελευταία αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ουραγό Τόπολα στο Φάληρο και θέλουν έστω ένα βαθμό για να συνεχίσουν την Ευρωπαϊκή τους πορεία μέσα από το Conference League.

Οι συνθέσεις 

Φράιμπουργκ(Στράιχ): Ατουμπόλου, Λίνχαρτ (67′ Γκούλντε), Μ. Γκίντερ, Σιλντιγιά, Μακενγκό, Χέφλερ (78′ Σάλαϊ), Έγκεσταϊν, Ντοάν, Γκρίφο (78′ Βάισχαουπτ), Χέλερ (67′ Αντάμου), Γκρέγκοριτς (67′ Ρολ).

Ολυμπιακός(Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι (84′ Κίνι), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46′ Ιμπόρα), Χέσε (84′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (50′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (84′ Ελ Αραμπί).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις