Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Η πιο σημαντική αναμέτρηση πριν την τελευταία στον όμιλο του Europa League

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Η πιο σημαντική αναμέτρηση πριν την τελευταία στον όμιλο του Europa League
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κάνει την… υπέρβαση και να πάρει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη τη φετινή σεζόν, μέσα στην έδρα της Φράιμπουργκ (22:00, Newsit.gr, cosmote sport 2) -έχοντας το… αυτί και στην αναμέτρηση της Ναντ με την Καραμπάγκ- για να εξαντλήσει τις πιθανότητες του, να συνεχίσει στο Conference League.

Δίχως άλλα περιθώρια για βαθμολογική απώλεια, ο Ολυμπιακός παίζει απόψε το βράδυ τα… ρέστα του στην έδρα της Φράιμπουργκ, προκειμένου να παραμείνει στο «κόλπο» -έστω- της διεκδίκησης της 3ης θέσης στον 7ο όμιλο του Europa League, που οδηγεί στα play off του Europa Conference League.

Με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του γκρουπ, οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν ένα μεγάλο «διπλό» στο «Europa-Park Stadion», απέναντι σε μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της εφετινής Bundesliga, για να διατηρηθούν σε θέση ικανή για να απειλήσουν τη Ναντ, ενόψει της δικής τους (τελικής) αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη Πέμπτη (3/11).

Ο Ολυμπιακός (1 βαθμό) θα ήθελε να πάρει και ένα… δώρο από την Καραμπάγκ. Με διπλό των Αζέρων στη Γαλλία, θα παραμείνει σε απόσταση… βολής από τη Ναντ (3 βαθμοί), πριν από τον αγώνα στο Φάληρο, για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Αυτό σημαίνει πως οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν απόψε… ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Ναντ για να τα δώσουν όλα σε μια εβδομάδα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Αν όμως η γαλλική ομάδα επικρατήσει της Καραμπάγκ, η ομάδα του Μίτσελ θέλει μόνο νίκη επί γερμανικού εδάφους. Με νίκη του Ολυμπιακού και ήττα της Ναντ, την επόμενη αγωνιστική οι “ερυθρόλευκοι”θα προκριθούν στο Conference League και με ισοπαλία.

Το αποψινό θα είναι το 21ο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι σε γερμανική ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 5 νίκες (δύο επί της Βέρντερ, μία επί των Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Χέρτα Βερολίνου), ενώ το μοναδικό «διπλό» ήταν στις 3 Οκτωβρίου 2007 στη Βρέμη.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Σιλντίλια, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Γκουντέρ, Χέφλερ, Έγκεσταϊν, Γκρίφο, Ντοάν, Κιερέ, Γκρέγκοριτς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ιν-Μπομ, Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Εσθονός Κρίστο Τόχβερ, με βοηθούς την Καρολίν Καϊβόγια και τον Στεν Κλάασεν (επίσης από την Εσθονία) και 4ο τον Γιούρι Φρίσερ. Στο VAR θα βρεθεί ο Ελβετός Φενταγί Σαν και AVAR ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Φράιμπουργκ 12 (11-1)

2. Καραμπάγκ 7 (7-2)

3. Ναντ 3 (2-10)

4. Ολυμπιακός 1 (1-8)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις