Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Φριτζ – Τσιτσιπάς 3-1: Αποκλεισμός στο Australian Open για τον Έλληνα τενίστα

Φριτζ – Τσιτσιπάς 3-1: Αποκλεισμός στο Australian Open για τον Έλληνα τενίστα

O Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-1 σετ(7-6, 5-6, 6-3, 6-3) από τον Τέιλορ Φριτζ, με αποτέλεσμα ο Έλληνα τενίστας να γνωρίσει τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Australian Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7 στην κατάταξη) γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Τέιλορ Φριτζ(Νο12), στο Αustralian Open, σε ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες, με αποτέλεσμα ο κορυφαίος Έλληνα τενίστα να αποκλειστεί από τα προημιτελικά του Australian Open.

Εκεί ο Φριτζ θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί.

Μάλιστα αυτός ο αποκλεισμός του Τσιτσιπά στους «16»  του τουρνουά, μπορεί να κοστίσει στον ίδιο μια θέση στην κατάταξη, στην οποία ήδη ο «Στεφ» έχει υποχωρήσει αρκετά.

Συγκλονιστικό το πρώτο σετ, όπου κρίθηκε σε tie brea αφού κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους και στα 12 game. Εκεί όμως ο Αμερικανός «έσπασε» ο σερβίς του Τσιτσιπά, έκανε το 3-1, πριν κατακτήσει το tie break με 7-3 και μαζί το πρώτο σετ με 7-6.

Το σερβίς του Τσιτσιπά και Φριτζ κράτησαν και μέχρι το 11ο game του 2ου σετ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break και στην συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ με 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Φριτζ απάντησε άμεσα στο 3ο σετ με break, κάνοντας το 2-0. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο break ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά ο Φριτζ ήταν εκείνος , που με νέο break στο έκτο game, έφτασε στο 5-2 και στη συνέχεια στο 6-3, κάνοντας δικό του και το 2ο σετ.

Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το τέταρτο και τελευταίο game, αφού ο Φριτζ έκανε πρώτα break στο 7ο game για 4-3 και στη συνέχεια για τη νίκη.

Αυτή ήταν η 5η φορά που συναντήθηκαν οι δύο τους, με τον Τσιτσιπά-πλέον να μετράει 3 νίκες και 2 ήττες, με τον Φριτζ. Ο Αμερικανός ωστόσο ήταν ο νικητής στα δύο τελευταία τους παιχνίδια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις