Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Φτιάχνουν κλίμα οι Γερμανοί πριν τη «μάχη» με Αγγλία – «Ανεύθυνη η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης και της UEFA»

Φτιάχνουν κλίμα οι Γερμανοί πριν τη «μάχη» με Αγγλία – «Ανεύθυνη η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης και της UEFA»
Reuters

Η Γερμανία δίνει σήμερα (29.06.2021 / 19:00) μεγάλο αγώνα στο “Wembley” κόντρα στην Αγγλία, για τους “16” του Euro 2020, με την πλευρά των “πάντσερ” να… φτιάχνει κλίμα, κάνοντας ξαφνικά αναφορά στον αριθμό των θεατών που επιτρέπουν η βρετανική Κυβέρνηση και η UEFA, επικαλούμενη την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, μέσω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης “Δέλτα”.

Έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση και την UEFA προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα κατά την ημιτελική φάση του Euro 2020, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά.

Στη φάση των “16”, η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει έως και 45.000 θεατές στο Wembley για το αποψινό Αγγλία Γερμανία. Ωστόσο, μόνο λίγοι φίλοι των “πάντσερ” αναμένεται να βρίσκονται στο ιστορικό γήπεδο, καθώς, λόγω των περιορισμών που ισχύουν και στις δύο χώρες και των υποχρεώσεων καραντίνας, η μετακίνηση των φιλάθλων δεν είναι εφικτή.

«Το θεωρώ ανεύθυνο χώρες οι οποίες θεωρούνται περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής “Δέλτα” να συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο σε περιορισμένο χώρο», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine». Τόνισε μάλιστα ότι της ίδιας άποψης είναι και η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.

Στο ίδιο πνεύμα όμως τοποθετούνται και οι Πράσινοι, με τον εκπρόσωπό τους για θέματα Υγείας Γιάνος Ντάμεν να ζητά «μεγαλύτερη προσοχή» στα θέματα κορονοϊού στο πλαίσιο του Euro. «Με ανησυχεί ως γιατρό και ως αρμόδιο για θέματα Υγείας, όταν, παρά την ραγδαία αύξηση της επικίνδυνης παραλλαγής “Δέλτα”, οι άνθρωποι βρίσκονται σε ασφυκτικά γεμάτα στάδια, συχνά μάλιστα χωρίς καν επαρκείς αποστάσεις και μάσκες», δήλωσε ο κ. Ντάμεν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί πρότυπο και όχι οδηγό της πανδημίας, με παραπλανητική επιπολαιότητα», πρόσθεσε ο κ. Ντάμεν, επισημαίνοντας ότι ακόμη και ποδοσφαιριστές πολλών εθνικών ομάδων έχουν μολυνθεί από κορονοϊό. «Καταστρέφουμε όλα όσα έχουμε δημιουργήσει», προειδοποίησε χαρακτηριστικά και ζήτησε αυστηρότερους κανονισμούς για όσους επιστρέφουν από «περιοχές παραλλαγών», με υποχρεωτικά τεστ και συνεπή επιβολή της καραντίνας. «Διαφορετικά, στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους που θα υποφέρουν από την απροσεξία και την απερισκεψία», τόνισε.

«Προσοχή» ζήτησε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος μάλιστα είχε προτείνει οι αγώνες του Wembley να πραγματοποιηθούν στο Μόναχο. Αναφερόμενος στον αγώνα που διεξήχθη στη Βουδαπέστη με 55.000 θεατές, μίλησε για «λάθος» και συμπλήρωσε ότι «δεν αξίζει στο ποδόσφαιρο να εξελίσσεται σε γεγονός υπερμετάδοσης» κορονοϊού. «Απολαύστε, ναι, αλλά απολαύστε με προσοχή», ζήτησε ο βαυαρός πολιτικός.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, περίπου 300 άτομα που είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων του Βελγίου και της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης στα σύνορα για την επιστροφή στη Φινλανδία, περίπου 800 άτομα πέρασαν χωρίς να ελεγχθούν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις