Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλατσόπουλος: «Ο αθλητισμός είναι η λύση και όχι το πρόβλημα»

Γαλατσόπουλος: «Ο αθλητισμός είναι η λύση και όχι το πρόβλημα»

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος και αντιπροσωπείες των ΚΑΕ Άρης, ΠΑΟΚ mateco και Ιωνικού επισκέφθηκαν σήμερα (13/2) το πρωί τον τόπο της δολοφονίας Άλκη Καμπανού προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου και να δώσει το μπάσκετ ενώμενο ηχηρό μήνυμα εναντίον της τυφλής βίας με πρόσχημα τον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γαλατσόπουλος δήλωσε για την επίσκεψη:

«Ο ΕΣΑΚΕ με την σημερινή επίσκεψη των αντιπροσωπειών των ΚΑΕ Άρη, Ιωνικού και ΠΑΟΚ και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανου τιμά την μνήμη του εκλιπόντος και ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι η απάντηση, η λύση και όχι το πρόβλημα.

Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει, δεν δολοφονεί. Ο αθλητισμός διδάσκει τον σεβασμό στον αντίπαλο. Καμία αγάπη για την ομάδα δεν αποτελεί δικαιολογία για την τυφλή βία. Η βία και πολύ περισσότερο η αφαίρεση της ζωής είναι καταδικαστέες οποία και εάν είναι η δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες.

Ως άνθρωποι του αθλητισμού δεν αρκεί να εκφράζουμε την λύπη μας μετά από τέτοια θλιβερά γεγονότα. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να σταματήσουν κάποιοι να δηλητηριάζουν τον αθλητισμό.

Εμείς ως ΕΣΑΚΕ θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών και είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας για να συμβάλουμε σε περαιτέρω ενέργειες.

Ευχόμαστε ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα της τυφλής βίας αλλά μόνο οι ευχές δεν αρκούν. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το παν για να παταχθει η βία με πρόσχημα τον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε νέα πρότυπα συμπεριφοράς. Να γεμίσουν τα γήπεδα με οικογένειες και παιδιά.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ η 15η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Άλκη».

Ο αρχηγός του Άρη Σταύρος Σχίζας επισήμανε: «Μακάρι να είναι το τελευταίο παλλικάρι που «φεύγει» τόσο άδικα. Καμία ομάδα δεν στηρίζει τέτοιες συμπεριφορές. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όλο αυτό. Όλοι έχουμε κάποιο μερίδιο ευθύνης γιατί από μικρές ηλικίες προμοτάρουμε ένα κλίμα ανταγωνιστικότητας αλλά εχθρικής ανταγωνιστικότητας ενώ θα πρέπει να είμαστε καλοί φίλαθλοι και όχι οπαδοί».

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ Βλάντο Γιάνκοβιτς τόνισε: «Ο αθλητισμός γενικά και όχι μόνο το μπάσκετ εκφράζει τα συλλυπήτηρια και την στήριξη του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη. Ο αθλητισμός ενώνει, είναι υποχρέωση μας, εμάς των ανθρώπων του αθλητισμού με κάθε τρόπο να διώχνουμε και να απορρίπτουμε την βία. Δυστυχώς πρόκειται για μια δολοφονία».

«Είναι αδιανόητο και φριχτό ότι συνέβη», υπογράμμισε ο Κούρο Σεγκούρα και συνέχισε: «Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Άλκη και στους φίλους του, πρέπει να σταθούν δυνατοί».

Από πλευράς Άρη παραβρέθηκαν οι Λευτέρης Αρβανίτης (αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος του Α.Σ.), Γιάννης Καστρίτης (προπονητής), Σταύρος Σχίζας (αρχηγός), Μιχάλης Ρωμανίδης (μάνατζερ), από τον Ιωνικό οι Κούρο Σεγκούρα (προπονητής), Κωνσταντίνος Γόντικας (αρχηγός), Αντώνης Χατζηκυριάκος (τιμ μάνατζερ) και από τον ΠΑΟΚ mateco οι Βασίλης Τριλυράκης (αντιπρόεδρος ΚΑΕ), Αριστείδης Λυκογιάννης (προπονητής) και Βλάντο Γιάνκοβιτς (αθλητής).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις