Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γεωργία – Ελλάδα 9-18: Άνετη νίκη για την εθνική πόλο και αναμονή

Γεωργία – Ελλάδα 9-18: Άνετη νίκη για την εθνική πόλο και αναμονή

Η εθνική πόλο επικράτησε άνετα της Γεωργίας με 18-9 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και περιμένει τη νίκη της Ιταλίας επί της Ουγγαρίας για να μην μπλέξει σε σενάρια ισοβαθμίας και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μετά την ήττα από την Ιταλία, η εθνική πόλο έκανε το καθήκον της κόντρα στην αδύναμη Γεωργία και πλέον για να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά θέλει η Ουγγαρία να ηττηθεί από την Ιταλία ή να πάρει τη νίκη στα πέναλτι για να μην μπλέξει σε τριπλή ισοβαθμία.

Η γαλανόλευκη δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στους Γεωργιανούς, ξέφυγε γρήγορα με τρία γκολ (2-5), ενώ ανέβασε τη διαφορά στα έξι γκολ (5-11) στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Η Γεωργία πλησίασε στα 4 γκολ (8-12), με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να ανακτούν ξανά το +6 στο τέλος της περιόδου με δύο τέρματα του Καλογερόπουλου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο, με την εθνική πόλο να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι, καθώς τα τέρματα είναι χρήσιμα σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 3-6, 3-3, 1-4.

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάζντε, Ακχβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε, Γιέλατσα 6, Τκεσελασβίλι, Τζιχτσιαρένκα 1, Ιμναΐσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς 1, Καπανάτζε.
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 3, Γκίλλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
Ιταλία 6 (37-13)
Ελλάδα 6 (26-42)
Ουγγαρία 3 (23-21)
Γεωργία 0 (16-37)

Κριτήρια διαβάθμισης ισοβαθμούντων: Βαθμοί / βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια / διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια / επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια / διαφορά τερμάτων στον όμιλο

Προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και στα playoffs οι δύο τελευταίες

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις