Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Για “πλάκα” η ΑΕΚ στο Europa League! Οι αντίπαλοι στο σενάριο του αποκλεισμού

Για “πλάκα” η ΑΕΚ στο Europa League! Οι αντίπαλοι στο σενάριο του αποκλεισμού
ΦΩΤΟ twitter

Θεωρητικά εύκολους αντιπάλους θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα play off του Europa League, σε περίπτωση αποκλεισμού της από τη Σέλτικ, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Κι αυτό, γιατί η Ένωση κληρώθηκε με το νικητή του Σπάρτακς Γιούρμαλα – Σούντουβα.

“Ανοιχτός” είναι ο “δρόμος” της… δεύτερης ευκαιρίας για την ΑΕΚ αν αποκλειστεί από το Champions League, αφού με βάση την κλήρωση του Europa League, η Ένωση θα βρει μπροστά της το νικητή του Σπάρτακς Γιούρμαλα – Σούντουβα στην προσπάθεια εισόδου στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει, ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το προφίλ της Σπαρτάκς Γιούρμαλα

H Σπαρτάκς Γιούρμουλα (FK Spartaks Jūrmala) ιδρύθηκε το 2007 και κατέκτησε τα πρωταθλήματα Λετονίας 2016 και 2017. Στην τρέχουσα διοργάνωση που άρχισε την άνοιξη του 2018, είναι στην 4η θέση μετά από 16 αγωνιστικές και έχει 29 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την πρωτοπόρο FS Rigas. Εδρα της είναι το Sloka Stadium της πόλης Γιουρμάλα, χωρητικότητας 2.800 θεατών.

Αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στον πρώτο προκριματικό του Champions League (0-0 εντός, 0-2 εκτός) και στη συνέχεια απέκλεισε στον β’ προκριματικό του Europe League τη Λα Φιορίτα από τη Μάλτα με 6-0 και 3-0. Φιλοξενεί τη Σουντούβα την ερχόμενη Πέμπτη 9 Αυγούστου (19.00 ώρα Ελλάδας) και η ρεβάνς έχει οριστεί για τις 16 Αυγούστου (20.00 ώρα Ελλάδας).

Το προφίλ της Σούντουβα

H Σούντουβα (FK Sūduva) ιδρύθηκε το 1921 και έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Λιθουανίας το 2017 και τα Κύπελλα του 2006 και του 2009. Είναι πρωτοπόρος και στο Πρωτάθλημα του 2018 που βρίσκεται ήδη στην 20η αγωνιστική του. Έχει 48 βαθμούς, εννέα περισσότερους από τη ζαλγκίρις που όμως έχει δύο ματς λιγότερα. Εδρα της είναι ARVI Football Arena της πόλης Μαριανπόλ, χωρητικότητας 6.250 θεατών.

Εκανε την έκπληξη στον πρώτο προκριματικό του Champions League αποκλείοντας τον ΑΠΟΕΛ με 3-1 και 0-1, αλλά αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στον β’ προκριματικό με δύο ήττες, 0-3 εκτός και 0-2 εντός.

Τα “ζευγάρια” από το γκρουπ των πρωταθλητών

Λέγκια Βαρσοβίας/Ντουντελάνζ – Αλασκέρτ/Κλουζ
Κορκ Σίτι/Ρόζενμποργκ – Σάλτσμπουργκ/Σκεντίγια
Χαποέλ Μπερ Σεβά/ΑΠΟΕΛ – Αστάνα/Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Ολίμπια Λιουμπλιάνας/Ελσίνκι -Ερυθρός Αστέρας/Σπάρτακ Τρνάβα
Σπάρτακς Γιουρμάλα/Σουντούβα – Σέλτικ/ΑΕΚ
Σερίφ/Βαλούρ – Καραμπάγκ/ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ
Μάλμε/Βίντι – Νιου Σεντς/Μίντιλαντ
Τορπέντο Κουτάισι/Κουκέσι – Λουντογκόρετς/Ζρίνσκι

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1026439880086302720

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις