Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γιακουμάκης: «Πέρασα δύσκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινα εγωιστής»

Γιακουμάκης: «Πέρασα δύσκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινα εγωιστής»
ΦΩΤΟ Intime

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ολλανδίας, Γιώργος Γιακουμάκης, αποκάλυψε πως δεν τα βρήκε εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε για την καριέρα του στο εξωτερικό, όπου και θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται όπως τόνισε.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 παραχώρησε ο Γιώργος Γιακουμάκης, μιλώντας για την καταπλητκική σεζόν που πραγματοποιεί με την φανέλα της Φένλο, όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός μίλησε ακόμα για την Εθνική Ελλάδας, την «παρέα» που του κάνουν Χρήστος και Τάσος Δώνης, ενώ τόνισε πως στην Ελλάδα δεν τα βρήκε εύκολα και λόγω αυτού πείσμωσε και έγιν εγωιστής, ενώ υπογράμμισε πως βλέπει το ποδοσφαιρικό του μέλλον στο εξωτερικό.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Γιακουμάκης

Για το Φένλο: «Είναι μία μικρή πόλη στην Ολλανδία, με 100.000 κατοίκους, στα σύνορα με Γερμανία. Είναι μικρή η απόσταση από το Άμστερνταμ. Είναι 35 λεπτά από το Ντίσελντορφ».

Για το πώς προέκυψε η πρόταση από Ολλανδία: «Ήρθε με έναν περίεργο τρόπο. Ήμουν στην Πολωνία και τότε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον. Είχε έρθει για να με δει και να πιούμε έναν καφέ. Μου έδειξε πολλά, μου έδειξε πόσο με θέλει και δεν με πίεσε. Ήταν φιλικό το κλίμα και δεν μου έδειξε πίεση. Μου πρότεινε να πάω να δω το προπονητικό κέντρο και να το συζητήσουμε».

Για τους Έλληνες της Ολλανδίας: «Ήρθαν και οι Δώνηδες. Στο πρώτο εξάμηνο ήμουν μόνος και στο β’ μισό της σεζόν ήρθαν τα παιδιά».

Για τις διαφορές στο ολλανδικό πρωτάθλημα και την ευστοχία του: «Είναι μία ομάδα που δεν θα κάνει πάρα πολλές τελικές σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος, έστω και στη μία φάση που θα έχω να σκοράρω. Βελτιώθηκα πολύ στον εγκεφαλικό τομέα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Παίζει ρόλο και η ρέντα στο παιχνίδι. Φέτος τα έχω αυτά. Φυσικά βοήθησε το γεγονός πως ξεκίνησα με χατ τρικ στην 1η αγωνιστική, είχα άλλη ψυχολογία και όταν ξεκινάει ονειρικά η σεζόν σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο στο υπόλοιπο της σεζόν. Περίμενα την τύχη πώς και πώς. Δεν πέρασα εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλο αυτό με έκανε να πεισμώσω και να γίνω περισσότερο εγωιστής. Να ζητάω περισσότερα από τον εαυτό μου. Και αυτός είναι ένας λόγος που έχω πετύχει τόσα γκολ. Δεν αφήνω τίποτα να περάσει. Κάθε αγώνα προσπαθώ να σκοράρω».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για εκείνον από άλλες ομάδες: «Ευτυχώς έχω τον Γιάννη Εμμανουηλίδη που συνεργαζόμαστε και είναι ο μάνατζέρ μου. Ποτέ δεν θα μου πει διάφορα πράγματα. Δεν μου το βάζει καν στο μυαλό. Τον ρωτάω από περιέργεια και μου λέει “μην ασχολείσαι εσύ. Όταν σου φέρω τα χαρτιά, τότε θα το συζητήσουμε”».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Εκείνο που μπορεί να λείπει είναι να υπάρχει περισσότερος χρόνος συμμετοχής και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Δεν το λέω αρνητικά. Είναι οι πρώτες μου κλήσεις και σιγά-σιγά θα πάρω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Όταν κερδίσω αυτό το στοίχημα, θα ρολάρω. Με την Ισπανία μπήκα λίγο. Με την Γεωργία δεν είχα τελική. Οπότε θα το δούμε στη συνέχεια…».

Για την συχνότητα με την οποία σκοράρει: «Δεν είναι θέμα ευκαιριών. Είναι και θέμα εμπιστοσύνης. Ειδικά ένας επιθετικός, όταν δεν λάβει την εμπιστοσύνη από τον προπονητή και την ομάδα μου, να νιώσει σημαντικός και να γνωρίζει πως εξαρτάται από εκείνον, δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του. Μπλοκάρει το μυαλό του και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν σκοράρει. Ήταν πολλά από πίσω που δεν σε άφηναν να ρολάρεις».

Για τις προπονήσεις στην Ολλανδία: «Υπάρχει μία μικρή διαφορά στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ίδια προσέγγιση απέναντι στις ίδιες ομάδες. Αυτό είναι το πλάνο μας και δεν το αλλάζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο».

Για τους στόχους και το μέλλον του: «Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να τελειώσω τη χρονιά υγιής και μετά έχω ως στόχο να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Καλή η πορεία μου και τα γκολ, είναι καλό να συνδυαστεί με την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και δεύτερος μεγάλος στόχος μου να βγω πρώτος σκόρερ. Θα ήθελα να παραμείνω στο εξωτερικό, αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ σε ό,τι αφορά την καριέρα μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις