Αθλητικά

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Έλληνας «Μίδας» του NBA – Μέχρι και 275 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να πάρει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Στους Μαϊάμι Χιτ μεταφέρεται το συμβόλαιο που είχε υπογράψει στους Μιλγουόκι Μπακς
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια νέα εποχή ξεκινάει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA. Έπειτα από 13 συνεχόμενα χρόνια στους Μιλγουόκι Μπακς, στην ομάδα που τον έκανε draft στο NBA, ο “Greek freak” παραμένει στην Ανατολική Ακτή αλλα μετακομίζει στους Μαϊάμι Χιτ!

Για να πετύχουν το συγκεκριμένο trade με τους Μιλγουόκι Μπακς, οι Μαϊάμι Χιτ… άδειασαν αρκετά το ρόστερ τους, με το συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μεταφέρεται στη νέα του ομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΕSPN, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντάχθηκε στους Μαϊάμι Χιτ επιθυμώντας να υπογράψει και ανανέωση στο συμβόλαιο του.

Την επόμενη σεζόν θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 58,456,566 δολάρια όπως ήταν η συμφωνία από τους Μπακς. Αυτό το ποσό τον καθιστά για την προσεχή περίοδο τον τέταρτο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ΝΒΑ, πίσω μόνο από Στεφ Κάρι (62,5 εκατ.), Τζοέλ Εμπίντ (59,5 εκατ.) και Νίκολα Γιόκιτς (59 εκατ.).

Για τη σεζόν 2027-28 υπάρχει player option 62,786,682 δολάρια. Δηλαδή είναι στο χέρι του “Greek freak” να την ενεργοποιήσει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει δύο δρόμους. Αν φύγει από το τωρινό συμβόλαιο με τους Χιτ, θα έχει τη δυνατότητα για τετραετή συμφωνία αξίας 275 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν πάλι ενεργοποιήσει την player option θα μπορεί να πάρει την τριετή επέκταση 214 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλα αυτά θα γίνουν δυνατά από τις 6 Ιανουαρίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει υλοποιήσει το “American dream”, με τα χρήματα που έχει εξικονομήσει από τις συνφωνίες ρτου, εντός παρκέ, χωρίς να αναλογιστεί κανείς τα εξωγηπεδικά του deal.

Υπολογίζεται ότι ο ύψους 2.11 μ.μ. διεθνής φόργουορντ έχει καρπωθεί ένα αθροιστικό ποσό 285 εκατ. δολ. ως τώρα από τα συμβόλαιά του με τους Μπακς.

Σύμφωνα με το Forbes -πριν από λίγους μήνες- ο Greek Freak θα έχει εισπράξει 99.2 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους και βρίσκεται στην 11η θέση με τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως

Ο Αντετοκούνμπο είναι ο τέταρτος πιο καλοπληρωμένος μπασκετμπολίστας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Πίσω του έχει αθλητές όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Μαξ Φερστάπεν, ο Έρλινγκ Χάλαντ, ο Βινίσιους, ο Λάντο Νόρις κι ο Μο Σαλάχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα