Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να το αντιμετωπίζω σαν κοπλιμέντο αλλά το σιχαίνομαι»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να το αντιμετωπίζω σαν κοπλιμέντο αλλά το σιχαίνομαι»
youtube

Μια media day με αρκετές ατάκες από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το γόνατο του που είναι καλά, τα πολλαπλά μαρκαρίσματα που βρίσκει μπροστά του (τα έχει ονομάσει “τοίχο για τον Γιάννη”) και τα… σιχαίνεται, τα σχόλια στα social media που κάνουν το πρόσωπο του να φαίνεται άσχημο, αλλά και η βελτίωση που θέλει να πετύχει στα ποσοστά του στις βολές.

Θυμίζουμε ότι η σειρά των τελικών του NBA συνεχίζεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/7) στο “Fiserv Forum” του Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς υποδέχονται τους Σανς και θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2-2 μέσα στο Μιλγουόκι, πριν… επιστρέφουν στο Φοίνικς.

Τα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη media day, ενόψει του game 4

“Το γόνατό μου είναι καλά. Χαίρομαι που είχαμε μέρες ανάμεσα στους αγώνες. Θυμάμαι ότι είχαμε πολλά ματς στο προηγούμενο διάστημα, οπότε τώρα φροντίζουμε το σώμα μας, βλέπουμε τις οικογένειές μας. Με βοηθάει ότι μπορώ να κάνω αποθεραπεία πριν από τον επόμενο αγώνα.

Πάντα μπορούσα να πασάρω και να δημιουργήσω, είναι κάτι που μου αρέσει και πρέπει να κάνω. Είχα προπονητές που με βοήθησαν να βρίσκω τον ελεύθερο παίκτη, να παίρνω τη σωστή απόφαση. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης, θέλεις να είσαι αποδοτικός, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να το παίρνεις προσωπικά. Βλέπεις έναν τοίχο μπροστά σου, πρέπει απλά να πάρεις τη σωστή απόφαση. Νομίζω ότι αυτό το κάνω καλύτερα τα τελευταία δύο χρόνια, αν και ήμουν καλός πασέρ και πριν αρχίσουν να στήνονται τοίχοι. Είναι αστείο και μόνο που το σκέφτομαι, είναι τρελό να σκέφτομαι τον “τοίχο για τον Γιάννη”. Πρέπει να το αντιμετωπίζω σαν κοπλιμέντο, πρέπει να βρίσκεις πάντα το διασκεδαστικό μέρος. Είναι κοπλιμέντο να βλέπω τρία άτομα μπροστά μου, να προσπαθούν να με σταματήσουν, αλλά το σιχαίνομαι όταν συμβαίνει, δεν θα σας πω ψέματα. Πρέπει όμως να το αντιμετωπιζω. Πρέπει να συνεχίσω να είμαι επιθετικός.

Ο ΝτιΒιντσέντζο πέρασε από μια επέμβαση, ήταν μια δύσκολη στιγμή για εκείνον αυτή που έγινε στο Μαϊάμι. Είναι όμως εδώ, είναι πάντα εδώ, με έχει βοηθήσει πολύ, ειδικά στη σειρά με τους Νετς, μου μιλούσε συνέχεια και είναι 2-3 χρόνια πιο μικρός από εμένα. Λέει πολλά αυτό για την ομάδα. Όσοι βρίσκονται εδώ κάνουν τα πάντα για την ομάδα, το θέλει κι εκείνος όσο το θέλει ο κάθε ένας από εμάς. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για εκείνον.

Έχω social media αλλά δεν τα διαχειρίζομαι. Δεν διαβάζω δηλώσεις μετά από τους αγώνες. Νομίζω οτι τα αντιμετωπίζω καλά τα σχόλια που γίνονται. Κάνουν το όμορφο πρόσωπό μου να φαίνεται άσχημο, αλλά είναι αυτό που είναι. Εγώ θέλω να είναι η ομάδα μου πετυχημένη. Σε αυτό και μόνο σε αυτό θα σπαταλήσω την ενέργειά μου.

Δεν ασχολούμαι με όσα λέει ο κόσμος για εμένα. Όλα εξαρτώνται από εμένα, από το τι πιστεύω, από το τι θέλω να πετύχω. Χρόνο με τον χρόνο, αν είμαι υγιής θα γίνομαι καλύτερος, πιο αποδοτικός, πιο ώριμος, θα είμαι εντάξει όταν θα έχω 0/8 από το τρίποντο, αν έχω 2/10 από τις βολές, διότι ξέρω ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη εικόνα και ξέρω και ποιος είμαι. Αισθάνομαι ότι μπορώ να βελτιωθώ, δεν είμαι ακόμη στο σημείο που θέλω, έχω δρόμο, αλλά σε συγκεκριμένους τομείς που με ενδιαφέρουν. Αν μπορώ να σουτάρω 80% από τις βολές την επόμενη σεζόν, θα είμαι καλύτερος παίκτης. Τόσο απλά. Πρέπει να παίρνω την επόμενη βολή είτε ευστοχώ, είτε αστοχώ. Εχω μια μεγάλη λίστα, αλλά νιώθω ότι το καλοκαίρι πρέπει να δουλέψω στις αδυναμίες μου και να παίξω την επόμενη σεζόν λίγο σε αυτές. Πρέπει κάποιες φορές πρέπει να αποδέχεσαι ότι πρέπει να παίξεις με τα μειονεκτήματά του για να τα βελτιώσεις. Μόνο έτσι θα γίνεις πιο αποδοτικός. Αυτή πρέπει να είναι η προσαρμογή για εμένα”.

https://www.youtube.com/watch?v=V-YszoF3-QI

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις