Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιάννης Ιωαννίδης: Η επιμνημόσυνη δέηση για τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ

Γιάννης Ιωαννίδης: Η επιμνημόσυνη δέηση για τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ
Eurokinissi

Με ένα “ζεστό” χειροκρότημα και με τις καλύτερες αναμνήσεις στο μυαλό και την… καρδιά, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του αθλητισμού, αλλά και της πολιτικής είπαν “αντίο” στον θρυλικό προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη.

Κάτω από βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/10) στον Άγιο Ιωάννη Βούλας η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος «έφυγε» την Τετάρτη (4/10) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, με την τελετή να είναι ανοιχτή για τον κόσμο. Η ταφή του “Ξανθού” θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Στεφάνι έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υφυπουργός αθλητισμού, η “οικογένεια” του Άρη -με τον οποίο έγραψε.. Ιστορία στο χώρο του μπάσκετ- ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης η εταιρεία Alter Ego και πολλοί άλλοι.

Παρών στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Παναγιώτης Γιαννάκης, Δήμος Ντικούδης, Φραγκίσμος Αλβέρτης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιώργος Μπαρτζώκας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Δήμος Ντικούδης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Η άφιξη της συζύγου του Γιάννη Ιωαννίδη και της κόρης του κόρης του  στον Ιερό Ναό. Λίγο μετά, στο χώρο έφτασαν και οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι μια δύσκολη ημέρα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ένα σύμβολο μιας εποχής. Σίγουρα για το μπάσκετ αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχει αφήσει παρακαταθήκες. Έχει αφήσει μια ολόκληρη γενιά που τον λάτρεψε. Ήταν ένας πολύ εμβληματικός προπονητής, ο οποίος χάραξε τους δρόμους για το ελληνικό μπάσκετ”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλλης Λιόλιος, κατά την άφιξή του στον ιερό Ναό.

Ντικούδης, Φώτσης Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης δίνουν το “παρών”, αποχαιρετώντας τον Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίο συνεργάστηκαν στην Εθνική μπάσκετ. Λίγο πριν, έφτασαν στο σημείο οι Φασούλας και Αλβέρτης.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το αποτύπωμα του Γιάννη Ιωαννίδη στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό αθλητισμό, στο μπάσκετ, και στην ομάδα μας είναι τεράστιο και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να έρθουμε εδώ και να τιμήσουμε την οικογένειά του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένας άνθρωπος που άφησε τεράστιο αποτύπωμα στο μπάσκετ. Σε όλους όσους ασχολήθηκε μαζί τους. Το πέρασμά του ήταν τουλάχιστον πάρα πολύ έντονο” δήλωσε ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψουμε τη συμβολή του κόουτς -έτσι όπως τον ξέραμε εμείς- στο ελληνικό μπάσκετ και στο πόσο βοήθησε στο να το μεταδώσει, μέσα από τις επιτυχίες του και την δουλειά του. Τεράστια τιμή για όσους τον γνωρίσαμε. Όσο ζει στις σκέψεις των μπασκετικών και των ανθρώπων, πάντα θα βρίσκεται εδώ. Ππάντα θα έχει μια θέση στο μπάσκετ” ανέφερε από μεριάς του ο αρχηγός του μπασκετικού Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου.

 

Έκανε τόσα πολλά πράγματα για να δώσει ώθηση στο μπάσκετ. Μπήκε στο μπάσκετ σε όλα τα σπίτια. Νομίζω είναι τόσο ιδιαίτερη στιγμή που πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους του. Προσπαθούσε πάντα να είναι τέλειος” ανέφερε ο “τεράστιος”, Παναγιώτης Γιαννάκης, λίγο πριν εισέλθει στον Άγιο Ιωάννη Βούλας.

 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

“Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλας λέει “θέλω να αλλάξω ουρανό, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους” ανέφερε μεταξύ άλλων η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, σε έναν συγκλονιστικό επικήδειο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις