Τρίτη, 5 Μαρ.
11oC Αθήνα

Γιάννης Ιωαννίδης: Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση είχε γίνει για να τιμήσει τον Κώστα Πετρόπουλο

Γιάννης Ιωαννίδης: Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση είχε γίνει για να τιμήσει τον Κώστα Πετρόπουλο
Eurokinissi

Ο χώρος του ελληνικού αθλητισμού είναι συγκλονισμένος από το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη. Του ανθρώπου που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό μπάσκετ. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του “Ξανθού” έγινε πριν από λίγα χρόνια, προκειμένου να τιμήσει έναν άλλο θρύλο του αθλήματος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης “έφυγε” σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη στο χώρο του μπάσκετ. Έχοντας κάνει ακόμα και τους… εχθρούς του να τον παραδεχθούν, για όσα έκανε μέσα στα παρκέ.

Ο “Ξανθός” “έφυγε” αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Οι εμφανίσεις του μπροστά στον… φακό είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο. Μάλιστα, η τελευταία φορά που βρέθηκε σε κάποια εκδήλωση και έχει… καταγραφεί- φαίνεται πως ήταν την 1η Φεβρουαρίου του 2020.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε βρεθεί στην Πάτρα για να τιμήσει τον Κώστα Πετρόπουλο στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του γηπέδου που βρίσκεται στη συνοικία Κουκούλι.

Ο “Ξανθός” δεν διανοήθηκε να απουσιάσει από την εκδήλωση και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πετρόπουλου, που τον είχε κοουτσάρει στο Challenge Round και στην τελική φάση του Eurbasket του 1981.

“Τον ήθελα πολύ διότι ήταν δαντελένιος και φανταιζί, αλλά δεν κατάφερα να τον πάρω στον Άρη. Ευτυχώς δεν πήγε ούτε στον ΠΑΟΚ” είχε δηλώσει από μικροφώνου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος. Βασίλης Σκουντής, ο οποίος είχε παρουσιάσει την σχετική εκδήλωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις