Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου για Στέφανο Τσιτσιπά: «Σπουδαίος αθλητής, αμφισβητείται όμως η ικανότητα του για να κρίνει το εμβόλιο»

Γιάννης Οικονόμου για Στέφανο Τσιτσιπά: «Σπουδαίος αθλητής, αμφισβητείται όμως η ικανότητα του για να κρίνει το εμβόλιο»

Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε συστάσεις στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχει προκαλέσει ντόρο με τις δηλώσεις του για τον εμβολιασμό εναντίον του κορονοϊού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά δεν βρίσκει λόγο να το κάνει ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ώστε να παρέχουν περισσότερα συν απ’ ότι πλην.

Οι δηλώσεις του δεν έμειναν ασχολίαστες από τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος εξήγησε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχει την γνώση, τις σπουδές και το ερευνητικό έργο για να σχηματίζει άποψη για ζητήματα όπως το συγκεκριμένο.

“Ο κ. Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Η ικανότητά του στον αθλητισμό είναι αδιαμφισβήτητη, το ίδιο και η προσφορά του. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα.

Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει τη γνώση, τις σπουδές, το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη. Όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας σε άλλους χώρους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιων απόψεων”, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις